eTwinning konferencija „Inkluzija u novoj obrazovnoj stvarnosti” 

Фондација Темпус – eTwinning национални тим за подршку позива заинтересоване васпитаче, учитеље и наставнике да се пријаве за учешће у националној eTwinning конференцији „Инклузија у новој образовној стварности“, која ће се одржати 23. септембра 2022. године. Конференција се одржава као комбиновани (хибридни) догађај – уживо и онлајн, што значи да ће део учесника, у складу са опцијом коју наведу у регистрационом формулару и расположивим местима, моћи да прати конференцију уживо у Београду, а део путем интернета.

Конференција је намењена васпитачима, учитељима и наставницима основних и средњих школа без обзира на то да ли имају искуство на eTwinning порталу.  Циљ конференције је да учесницима приближи годишњу тему eTwinning мреже, као и приоритете Европске комисије који се односе на инклузију, одрживи развој, дигиталну и зелену транзицију. Учесници ће имати прилике да чују више о начинима на које могу да развију и негују инклузивну културу у својим установама и свакодневном раду, као и да сазнају како да прилагоде окружења и просторе за учење како би сви били подједнако укључени у процес учења.

На конференцији ће бити представљени и добитници eTwinning  националних ознака квалитета.

Пријављивање за учешће на конференцији отворено је до 14. септембра 2022. године у 23:59 часова, а врши се путем регистрационог формулара. Молимо Вас да у формулару означите да ли желите да пратите конференцију присуством уживо (у Београду) или путем интернета (онлајн). Пријављени кандидати ће бити обавештени о статусу пријаве након истека рока за подношење пријава. Предност за учешће уживо даће се добитницима националних ознака квалитета. Селекција осталих учесника за учешће уживо биће вршена према времену пријаве.

eTwinning конференцијa „Инклузија у новој образовној стварности”  пријављена је као стручни скуп и одобрена је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања. 

Учешће на догађају је бесплатно, али учесници одабрани за учешће уживо, који долазе из места ван Београда, сами обезбеђују трошкове путовања.

Догађај ће бити фотографисан и сниман у сврху обавештавања јавности о догађају.

Подразумеваће се да одабрани учесници активно прате конференцију онлајн и уживо, у зависности од тога коју опцију су изабрали. Конференција ће се састојати од пленарног дела и радионичарског дела.

Конференција се одржава 23. септембра од 9.30 до 17.00 часова. Прелиминарну агенду конференције можете погледати овде.

Све додатне информације могу се добити путем телефона и е-поште:

Телефон: 011/3342 430, опција 7

Е-пошта: etwinning@tempus.ac.rs

Skip to content