eTwinning konferencija „Inkluzija u novoj obrazovnoj stvarnosti” 

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku poziva zainteresovane vaspitače, učitelje i nastavnike da se prijave za učešće u nacionalnoj eTwinning konferenciji „Inkluzija u novoj obrazovnoj stvarnosti“, koja će se održati 23. septembra 2022. godine. Konferencija se održava kao kombinovani (hibridni) događaj – uživo i onlajn, što znači da će deo učesnika, u skladu sa opcijom koju navedu u registracionom formularu i raspoloživim mestima, moći da prati konferenciju uživo u Beogradu, a deo putem interneta.

Konferencija je namenjena vaspitačima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola bez obzira na to da li imaju iskustvo na eTwinning portalu.  Cilj konferencije je da učesnicima približi godišnju temu eTwinning mreže, kao i prioritete Evropske komisije koji se odnose na inkluziju, održivi razvoj, digitalnu i zelenu tranziciju. Učesnici će imati prilike da čuju više o načinima na koje mogu da razviju i neguju inkluzivnu kulturu u svojim ustanovama i svakodnevnom radu, kao i da saznaju kako da prilagode okruženja i prostore za učenje kako bi svi bili podjednako uključeni u proces učenja.

Na konferenciji će biti predstavljeni i dobitnici eTwinning  nacionalnih oznaka kvaliteta.

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 14. septembra 2022. godine u 23:59 časova, a vrši se putem registracionog formulara. Molimo Vas da u formularu označite da li želite da pratite konferenciju prisustvom uživo (u Beogradu) ili putem interneta (onlajn). Prijavljeni kandidati će biti obavešteni o statusu prijave nakon isteka roka za podnošenje prijava. Prednost za učešće uživo daće se dobitnicima nacionalnih oznaka kvaliteta. Selekcija ostalih učesnika za učešće uživo biće vršena prema vremenu prijave.

eTwinning konferencija „Inkluzija u novoj obrazovnoj stvarnosti”  prijavljena je kao stručni skup i odobrena je od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. 

Učešće na događaju je besplatno, ali učesnici odabrani za učešće uživo, koji dolaze iz mesta van Beograda, sami obezbeđuju troškove putovanja.

Događaj će biti fotografisan i sniman u svrhu obaveštavanja javnosti o događaju.

Podrazumevaće se da odabrani učesnici aktivno prate konferenciju onlajn i uživo, u zavisnosti od toga koju opciju su izabrali. Konferencija će se sastojati od plenarnog dela i radioničarskog dela.

Konferencija se održava 23. septembra od 9.30 do 17.00 časova. Preliminarnu agendu konferencije možete pogledati ovde.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430, opcija 7

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs

Skip to content