eTwinning nacionalna onlajn konferencija „Medijska pismenost u nastavi“

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku poziva zainteresovane vaspitače i nastavnike da se prijave za učešće u nacionalnoj eTwinning konferenciji Medijska pismenost u nastavi, koja će se održati od 9. do 10. septembra 2021. godine. Konferencija se održava onlajn.

Konferencija je namenjena vaspitačima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola bez obzira na to da li imaju iskustvo na eTwinning portalu.  Cilj konferencije je da predstavi konkretne smernice i alate nastavnicima za integrisanje medijske pismenosti  u redovnu nastavu, sa dodatnim fokusom na to koje mogućnosti im nudi eTwinning. Na konferenciji će biti predstavljeni i dobitnici eTwinning  priznanja (Nacionalnih oznaka kvaliteta i eTwinning oznaka za škole),  kao i primeri dobre prakse nastavnika koji su sprovodili eTwinning projekte sa temom medijske pismenosti.

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 1. septembra 2021. godine u 23:59 časova, a vrši se putem registracionog formulara.

Prijavljeni kandidati će biti obavešteni o statusu prijave nakon isteka roka za podnošenje prijava. Učešće na konferenciji je besplatno.

Podrazumevaće se da izabrani kandidati aktivno prate konferenciju onlajn, koja će se sastojati od plenarnog dela i radioničarskog dela. Konferencija se održava dva dana: 9. septembra od 10.00 do 14.30 časova i 10. septembra od 13.30. do 16.30 časova.

Agendu konferencije možete pogledati ovde.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430, opcija 7

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs

Skip to content