Eurodesk

Eurodesk-logoEurodesk је европска мрежа која пружа бесплатне, квалитетне и проверене информације о могућностима за мобилност младих, промовише европске програме мобилности као што су Еразмус+ и Европска иницијатива за солидарност, охрабрује активно грађанство младих и развој политика за младе.

Eurodesk мрежa основана je 1990. године, a чинe je централна канцеларија у Бриселу, 38 националних центара у 36 европских земаља, као и преко 1600 мултипликатора – регионалних и локалних организација које раде са младима и омладинским радницима, и у директном контакту им достављају информације и саветују их о могућностима за мобилност и образовање.

Eurodesk-element

У марту 2019. године Србија је постала 36. земља чланица Eurodesk мреже. Национални Eurodesk центар у Србији функционише у оквиру Фондације Темпус и налази се у Информативном центру Фондације Темпус.

У улози мреже задужене да пружа подршку спровођењу великог програма Европске уније Еразмус+, Eurodesk настоји да информације о мобилности зарад учења и усавршавања младих учини разумљивим и приступачним, дајући смернице за младе људе широм Европе.

Путем Европског портала за младе кога уређује, Eurodesk одговара на питања младих широм Европе, објављује њихове приче и искуства као и новости о образовању, волонтирању, радном ангажовању, путовању, култури, здрављу, активном учешћу у друштву и другим темама од значаја за младе, на 29 европских језика.

На интернет страници Eurodesk мреже, а посебно у Eurodesk бази могућности за мобилност, младима су доступне информације о стипендијама, стручним праксама, тренинзима, обукама, и различитим конкурсима, које заинтересовани могу добијати и путем електронског билтена.

Eurodesk-Srbija-logo

Национални Eurodesk центар у Србији доступан је и пружа информације свим младима и особама које раде са младима путем Информативног центра Фондације Темпус (Теразије 39/I, Београд) који је доступан путем телефона 011-3342-430 (опције 1 и 2) и е-поште info@tempus.ac.rs, као и уживо сваког радног дана 10-18 часова – посету није потребно унапред заказивати.

Последње модификовано: September 24, 2020Публикације: