Godišnja EURYDICE konferencija „Informatičko obrazovanje u Republici Srbiji i Evropi”

Fondacija Tempus – nacionalna jedinica mreže Eurydice, organizuje godišnju konferenciju pod nazivom „Informatičko obrazovanje u Republici Srbiji i Evropi“ koja će se održati 28. i 29. septembra 2023. godine, u onlajn formatu.

Prvi dan konferencije biće fokusiran na nastavu i učenje informatike na nacionalnom i evropskom nivou, kao i na različitim nivoima obrazovanja u Srbiji. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa studijom o informatičkom obrazovanju u školama u Evropi, kao i sa međunarodnim komparativnim istraživanjem ICILS koje se bavi računarskom i informacionom pismenošću učenika osmih razreda. Biće prikazana i iskustva iz prakse u nastavi informatike u Srbiji, kao i način učenja ovog predmeta na najnižim nivoima osnovnog obrazovanja.

Drugi dan konferencije biće posvećen široj temi digitalnih kompetencija učenika i nastavnika, predstavljanjem različitih projekata usmerenih na unapređenje ovih kompetencija.

Konferencija je namenjena nastavnicima, stručnim saradnicima, direktorima škola, istraživačima, predstavnicima donosilaca odluka i drugima zainteresovanima za ovu temu. Učešće je besplatno, a svi učesnici koji budu pratili događaj u celosti dobiće potvrdu o učešću.

Da biste učestvovali u ovom događaju neophodno je da popunite registracioni formular najkasnije do 25. septembra 2023. u ponoć.

Preliminarni program konferencije možete da pogledate ovde.

Skip to content