Aktivnosti Informativnog centra Fondacije Tempus u junu 2022. godine

Utorak, 7. jun

Vebinar: Izbor srednje škole

Vebinar ”Izbor srednje škole” namenjen je učenicima završnih razreda osnovne škole. U okviru ove teme biće predstavljena česta pitanja i dileme sa kojima se mali maturanti susreću dok razmišljaju o izboru srednje škole i obrazovnog profila, kao i praktične smernice prilikom donošenja odluke o narednom nivou obrazovanja. 

Vebinar se održava u utorak, 7.6.2022. godine sa početkom u 12:30 časova u online formatu preko platforme WebinarNinja i traje 45 minuta. Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem formulara putem ovog linka, a prijave su otvorene do 7.6.2022. godine u 9 časova.

Sreda, 8. jun

Vebinar: Kako savladati tremu pred završni/prijemni ispit?

Vebinar ”Kako savladati tremu pred završni ispit” namenjen je učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole. U okviru ove teme učenici imaju priliku da saznaju različite načine za prevazilaženje treme i osmisle svoj plan za suočavanje sa tremom prilikom polaganja završnog ispita. 

Vebinar se održava 8.6.2022. godine sa početkom u 12:30 časova u online formatu preko platforme WebinarNinja i traje 45 minuta. Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem formulara putem ovog linka, a prijave su otvorene do 8.6.2022. godine u 9 časova.

Utorak, 14. jun

Info sesija uživo: Letnji međunarodni volonterski kampovi za mlade: ko, šta, gde, kada, kako?

Fondacija Tempus – Nacionalni Eurodesk centar u Srbiji i Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije organizuju info sesiju za sve mlade koji su zainteresovani da leto 2022. provedu na drugačiji način – učestvovanjem na međunarodnom volonterskom kampu u inostranstvu ili Srbiji. Godišnje se u svetu organizuje preko 2000 međunarodnih volonterskih radnih kampova. Organizuju ih nacionalni volonterski servisi u saradnji sa lokalnim domaćinima kampova: nevladinim organizacijama, javnim preduzećima i ustanovama, opštinama, privatnim preduzetnicima ili grupama građana zainteresovanim da učine nešto pozitivno za svoju sredinu. Učesnici info sesije će imati priliku da saznaju više o tome šta su volonterski kampovi, koliko mogu trajati, gde se sve organizuju, na koji način se mogu prijaviti na kampove i još mnogo toga!

Učesnici će se takođe ukratko upoznati sa publikacijom ”Moj Eurodesk vodič za mobilnost” koja pruža informacije o drugim programima volontiranja i uopšte mobilnosti u inostranstvu.

Radionica će se održati uživo, u utorak, 14. juna od 16 do 17 časova u Info centru Fondacije Tempus u Beogradu (Terazije 39/I). Za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular, najkasnije do utorka, 14. juna u 12 časova. Broj mesta je ograničen.

Četvrtak, 16. jun

Vebinar: Kako da uspešno kreirate novi Europass CV? 

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje praktičan, jednočasovni vebinar namenjen studentima, učenicima, mladima, nastavnicima, zaposlenim osobama i tražiocima posla, kao i svim osobama koje žele da saznaju kako se koristi inovirana Europass platforma. Na vebinaru će biti demonstrirano kako se vrši registracija na Europass platformi, kako se na njoj kreiraju, čuvaju, dele i sa nje izvoze Europass profil (portfolio), radna biografija (CV) i propratno pismo, kao i koje dodatne funkcionalnosti u svrhu obrazovanja i zapošljavanja nudi ova platforma.

Vebinar se održava u četvrtak, 16. juna, sa početkom u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular do 16. juna u 12 časova.

Utorak, 21. jun

Vebinar: Resursi za pisanje Erazmus+ projekata

Vebinar je namenjen predstavnicima svih vrsta organizacija i ustanova aktivnih u oblasti obrazovanja, mladih i sporta koji planiraju da u narednom periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava Erazmus+ projekata.

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Između ostalog, biće reči o platformi Erasmus+ project results, Vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video tutorijalima, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Vebinar se održava u utorak, 21. juna sa početkom u 16 časova, a za prijavu je potrebno popuniti kratak registracioni formular do 21. juna u podne.

Četvrtak, 30. jun

Vebinar: Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar u četvrtak, 30. juna, namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji.

Tokom trajanja vebinara, učesnici će biti informisani o visokom obrazovanju u Srbiji i akreditovanim visokoškolskim ustanovama i programima. Osim toga, učesnici će dobiti najvažnije informacije o studiranju u Srbiji (dostupni studijski programi, trajanje studija, jezik izvođenja nastave itd). Na vebinaru će detaljnije biti predstavljena ažurirana elektronska verzija kataloga Study in Serbia i biće objašnjene procedure upisa, kao i vremenski okvir za prijave i polaganje prijemnih ispita. Učesnici će takođe moći da dobiju odgovore i na praktična pitanja u vezi sa životom u Srbiji.

Radni jezik vebinara je engleski, a zainteresovani strani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem registracionog formulara do 30. juna u 12 časova.

Stalne aktivnosti tokom juna

Sreda, 1, 8, 15, 22. i 29. jun

Praktične individualne sesije uživo: Registracija OID i PIC broja

Predstavnici svih organizacija i institucija (škola, predškolskih i visokoškolskih ustanova, nevladinih organizacija…) koje planiraju da učestvuju prvi put u Erazmus+ projektima, a potrebna im je podrška pri registraciji OID i/ili PIC broja (jedinstveni identifikatori koji se koriste u prijavama Erazmus+ projekata), mogu se prijaviti za individualne sesije u Informativnom centru Fondacije Tempus u Beogradu.

Individualne sesije se obavezno unapred dogovaraju u jednom od raspoloživih termina, za šta je potrebno da zainteresovani minimum dva dana unapred iskažu interesovanje pozivom Info centru (011/3342-430, opcija 1, 10-18 časova) ili slanjem poruke na e-poštu: info@tempus.ac.rs. Sesije je moguće organizovati i onlajn. Raspoloživi termini su: 1, 8, 15, 22. i 29. jun od 12 do 13 časova.

Individualne konsultacije za učenike srednjih škola: Šta da radim posle mature?

Fondacija Tempus – Euroguidance centar organizuje za maturante individualne konsultacije – razgovore sa psihologom/savetnikom, kao još jedan način podrške prilikom donošenja odluke na pitanje: „Šta da radim posle mature?“. U ovom trenutku, razgovori se obavljaju isključivo putem Skajpa, a svoj razgovor možete zakazati popunjavanjem kratkog registracionog formulara.

Facebook live chat

Pored mejla i telefona, svi zainteresovani na raspolaganju imaju i mogućnost direktnog informisanja putem društvene mreže Facebook, korišćenjem chat opcije.

Svake srede od 16 do 17 časova i svakog petka od 12 do 13 časova, predstavnici Fondacije Tempus su na raspolaganju za pitanja putem live chat komunikacije na društvenoj mreži Facebook.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Fondaciju Tempus putem telefona 011 33 42 430 (opcija 1) ili putem mejla info@tempus.ac.rs.

Skip to content