MOOC kurs: Profesionalno usavršavanje u oblasti digitalnog obrazovanja

Platforma Evropske komisije za obrazovanje u školama, sa ponosom predstavlja onlajn kurs Profesionalno usavršavanje u oblasti digitalnog obrazovanja. Ovaj kurs je prvi u seriji MOOC-ova (Massive Open Online Courses) „Otključajmo digitalne kompetencije nastavnika” i ima za cilj da osnaži nastavnike da koriste digitalne tehnologije u svom radu i ostvare nivo B2 kompetencija u oblasti Profesionalnog usavršavanja. Ove kompetencije definisane su Evropskim okvirom digitalnih kompetencija za nastavnike (DigCompEdu) i pomoću alata za nastavnike SELFIE.

Ciljevi:

•Korišćenje digitalnih tehnologija za analiziranje i odabir nastavnih resursa.
•Analiza i odabir digitalnih tehnologija za saradnju sa kolegama i drugim akterima u obrazovanju.
•Analiza i odabir digitalnih tehnologija dostupnih školama za unapređenje radnog procesa.
•Analiza i odabir digitalnih tehnologija za potrebe komunikacije u obrazovnoj ustanovi.
•Analiza karakteristika onlajn okruženja za učenje i primena onih elemenata koji najbolje odgovaraju etičkim principima i strategiji upravljanja podacima jedne ustanove.
•Analiza ishoda procesa razmatranja načina za unapređenje korišćenja digitalnih tehnologija u radu nastavnika.
•Analiza i odabir odgovora generisanih algoritmima.

Zašto učestvovati? Digitalna kompetencija se ne odnosi samo na ovladavanje tehnologijom, već i na način na koji nastavnici koriste tehnologiju za profesionalno usavršavanje, osnaživanje svojih učenika i poboljšanje rezultata učenja. Prvi kurs serije „Otključajmo digitalne kompetencije nastavnika”, istražuje studije slučaja sa ciljem da razume načine na koje nastavnici mogu da koriste digitalne tehnologije za pristup informacijama radi unapređenja svojih nastavnih praksi, pružanja podrške učenicima i roditeljima, kao i deljenja i učenja sa kolegama i drugim akterima izvan škole.

Kurs počinje u ponedeljak 26. februara i završava se u sredu 3. aprila 2024. Procenjeno radno opterećenje je 4 sata nedeljno.

Ciljna Grupa: Ovaj kurs namenjen je svim nastavnicima osnovnih i srednjih škola, bez obzira na predmet koji predaju, kao i svim edukatorima zainteresovanim za unapređenje svojih digitalnih kompetencija i mogućnosti za učenje u digitalnom dobu

Jezik: engleski

Za registraciju i pristup kursu, molimo da posetite ovaj link

Pridružite nam se na ovom putovanju kako biste unapredili svoje digitalne veštine i doprineli unapređenju obrazovanja u digitalnom dobu!

Skip to content