Primeri dobre prakse

eTwinning projekti, virtuelni projekti na eTwinning portalu putem kojih se obrađuju različite teme iz nastave kroz saradnju i upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija, predstavljaju primere dobre prakse i mogu da budu inspiracija drugim nastavnicima i školama. Omogućavaju razvijanje kompetencija kao što su međupredmetne, jezičke i digitalne kompetencije, kao i timski i istraživački rad učenika.

eTwinning projekte nastavnika iz Srbije, koji predstavljaju primere dobre prakse na temu medijske pismenosti, možete pogledati na prezentacijama u nastavku:

No news is fake news – projekat Jasne Bošković, nastavnice u elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” u Pančevu i eTwinning ambasadorke u Srbiji.

Look before you leap – projekat Ljiljane Đuretanović, nastavnice u tehničkoj školi „23. maj“ u Pančevu.

Literate Twinners – projekat Olje Novokmet, nastavnice u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kovinu.

eTwinning projekti – primeri dobre prakse koji podržavaju sprovođenje nastave na daljinu uz pomoć eTwinning portala predstavljeni su u nastavku:

Happy letters – projekat Marijane Tešić, nastavnice u osnovnoj školi „Jelica Milovanović“ u Sopotu.

Kulturno istorijsko nasleđe moga grada / Cultural & historical heritage of my town – projekat Sanje Nikolić, nastavnice u osnovnoj školi „Strahinja Popović“ u Dvoranu.

U školskoj 2021/22. godini eTwinning nacionalni tim za podršku Srbije posebno je izdvojio pet projekata. Pogledajte kako su na tim projektima radile i sarađivale sa kolegama i decom iz cele Evrope:

Virtual Kindergarten 2 – projekat Olge Milićević, PU „Naša radost” iz Aleksandrovca

Blue Planet – projekat Danijele Kužet, OŠ „Mića Stojković” iz Umčara 

 „Nobel Prizes and Our World – projekat Marijane Tešić, STŠ „Mileva Marić” iz Titela

P.I.L.L – Poetry in Language Learning – projekat Ljiljana Slijepčević, Dvanaesta beogradska gimnazija

Public Secret – projekat Jasna Bošković, ETŠ „Nikola Tesla” iz Pančeva

Na godišnjoj nacionalnoj eTwinning konferenciji, održanoj 8. septembra 2023. godine, predstavljeno je pet eTwinning projekata koje je nacionalni tim za podršku izabrao kao najuspešnije eTwinning projekte. Oni su dobili Nacionalnu oznaku kvalita za školsku 2022/2023. godinu, a više o njima možete da pogledate ovde.

Skip to content