Primeri dobre prakse

eTwinning projekti, virtuelni projekti na eTwinning portalu putem kojih se obrađuju različite teme iz nastave kroz saradnju i upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija, predstavljaju primere dobre prakse i mogu da budu inspiracija drugim nastavnicima i školama. Omogućavaju razvijanje kompetencija kao što su međupredmetne, jezičke i digitalne kompetencije, kao i timski i istraživački rad učenika.

eTwinning projekte nastavnika iz Srbije, koji predstavljaju primere dobre prakse na temu medijske pismenosti, možete pogledati na prezentacijama u nastavku:

No news is fake news – projekat Jasne Bošković, nastavnice u elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” u Pančevu i eTwinning ambasadorke u Srbiji.

Look before you leap – projekat Ljiljane Đuretanović, nastavnice u tehničkoj školi „23. maj“ u Pančevu.

Literate Twinners – projekat Olje Novokmet, nastavnice u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kovinu.

eTwinning projekti – primeri dobre prakse koji podržavaju sprovođenje nastave na daljinu uz pomoć eTwinning portala predstavljeni su u nastavku:

Happy letters – projekat Marijane Tešić, nastavnice u osnovnoj školi „Jelica Milovanović“ u Sopotu.

Kulturno istorijsko nasleđe moga grada / Cultural & historical heritage of my town – projekat Sanje Nikolić, nastavnice u osnovnoj školi „Strahinja Popović“ u Dvoranu.

Skip to content