Nedelja škola

Fondacija Tempus i ove godine organizuje „Nedelju škola”. Nizom aktivnosti informisaće sve zainteresovane koji rade u školama, predškolskim ustanovama i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, kao i o drugim temama koje su u vezi sa obrazovanjem.

Zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, ali i da se povežu sa svojim kolegama i razmene znanja i iskustva. Događaji su namenjeni nastavnicima, vaspitačima i drugim zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, učenicima srednjih škola, predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, školskih uprava, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih itd.

Sve aktivnosti koje su planirane tokom „Nedelje škola“ biće organizovane od 5. do 9. septembra 2022. godine:

5. septembar 2022. godine

U okviru ovog vebinara, učenici osnovnih i srednjih škola imaće priliku da saznaju o tome šta je sve potrebno za uspešan početak školske godine.

Vebinarom su obuhvaćene sledeće teme: prilagođavanje na novo okruženje, definisanje ličnih ciljeva, načini za prikupljanje potrebnih informacija, organizacija vremena, motivacija za učenje i druge.

Jednočasovni vebinar se održava u ponedeljak, 5. septembra 2022. godine od 12:30.

Za vebinar možete da se prijavite popunjavanjem registracionog formulara do petka, 2. septembra u 16 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara, možete da nam se obratite imejlom na adresu: euroguidance@tempus.ac.rs.

Fondacija Tempus organizuje jednočasovni vebinar „Mogućnosti finansiranja projekata za opšte, stručno i obrazovanje odraslih u okviru programa Erazmus+” u ponedeljak, 5. septembra 2022. godine od 14 časova.

Tokom vebinara biće predstavljene mogućnosti programa Erazmus+ u oblastima u okviru kojih projektima mogu da konkurišu škole i predškolske ustanove. Učesnici će dobiti osnovne informacije o programu, kao i mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i škola koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za učešće u programu Erazmus+.

Preduslov za učešće u vebinaru je da su učesnici zaposleni u nekoj od navedenih ustanova u Republici Srbiji.

Zainteresovani za ovaj događaj mogu da se prijave isključivo popunjavanjem registracionog formulara do petka, 2. septembra u podne. Molimo sve zainteresovane da nas blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste ukoliko imaju tehničkih problema prilikom popunjavanja registracionog formulara.

Zakasnele prijave neće biti razmatrane.

Pročitajte obaveštenje o obradi podataka o ličnosti i, ukoliko ste saglasni, možete da se prijavite za vebinar.

Sve dodatne informacije možete da dobijete telefonom ili imejlom:

011/3342 430, opcija 3

Opšte i stručno obrazovanje – schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih – adult-education@tempus.ac.rs

6. septembar 2022. godine

Učesnicima vebinara biće predstavljene opšte informacije o projektima malih partnerstava za opšte, stručno i obrazovanje odraslih. Imaće priliku i da uživo postave pitanja.

U okviru poziva za 2022. godinu otvoren je i drugi konkursni rok za prijavljivanje ovih projekata, koji traje do 4. oktobra u podne. Nakon vebinara, a u okviru „Nedelje škola”, biće organizovana i radionica za pisanje projekata malih partnerstava.

Vebinar je dostupan svim zainteresovanim učesnicima bez ograničenja, uz registraciju, a održaće se 6. septembra od 13.00 časova. Registracioni formular nalazi se ovde, a link za pristup vebinaru ovde.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara možete da nam se obratite na adresu: schools-vet@tempus.ac.rs i adult-education@tempus.ac.rs.

Fondacija Tempus organizuje vebinar „Erazmus+ akreditacije u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih” u utorak, 6. septembra 2022. godine od 16 do 17 časova.

Tema vebinara su opšte informacije o mogućnostima za sticanje akreditacije u oblastima opšteg, stručnog ili obrazovanja odraslih u programu Erazmus+. Učesnici će dobiti savete kako da se što bolje pripreme i podnesu kvalitetnu prijavu, kao i mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj namenjen je predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, kao i predstavnicima ustanova, organizacija, udruženja, stručnih društava i ostalih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za temu vebinara i žele da konkurišu za Erazmus akreditaciju u okviru programa Erazmus+ u sledećem prijavnom roku (19. oktobar 2022).

Preduslov je da je učesnik zaposlen u nekoj od navedenih ustanova u Republici Srbiji.

Zainteresovani za ovaj događaj mogu da se prijave isključivo popunjavanjem registracionog formulara do utorka, 2. septembra 2022. godine do 12:00 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Grupu za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema prilikom popunjavanja registracionog formulara.

Zakasnele prijave neće biti razmatrane.

Pročitajte obaveštenje o obradi podataka o ličnosti i, ukoliko ste saglasni, možete da se prijavite za vebinar.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara možete da nam se obratite imejlom na adrese:

Opšte i stručno obrazovanje – schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih – adult-education@tempus.ac.rs

7. septembar 2022. godine

Povodom drugog konkursnog roka za predaju projektnih prijava, Fondacija Tempus organizuje jednodnevnu radionicu za pisanje KA2 projekata malih partnerstava. Radionica će se održati 7. septembra od 10.00 časova, u prostorijama Fondacije koje se nalaze u Beogradu, u Žabljačkoj ulici br. 12.

Radionica je namenjena predstavnicima državnih i privatnih škola, predškolskih ustanova, gimnazija, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, škola za obrazovanje odraslih, predstavnicima organizacija, udruženja, stručnih društava i drugih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, kao i ostalim organizacijama koje deluju u ovim oblastima.

Prijava za radionicu je moguća isključivo popunjavanjem prijavnog formulara, a rok za prijavu je 31. avgust u 23:59. Broj mesta je ograničen.

Pored radionice, Fondacija Tempus organizuje i vebinar o opštim informacijama o mogućnostima učešća u Erazmus+ projektima malih partnerstava. Vebinar je dostupan svim zainteresovanim učesnicima bez ograničenja, uz registraciju, a održaće se 6. septembra od 13.00 časova. Registracioni formular nalazi se ovde, a link za pristup vebinaru ovde.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara.

Radionica i vebinar su besplatni, a učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale i ručak tokom radionice.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate sa Fondacijom Tempus, telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 3, ili imejlom na neku od sledećih adresa, u zavisnosti od oblasti za koju ste zainteresovani.

Škole, predškolske ustanove i stručno obrazovanje:

schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih:

adult-education@tempus.ac.rs

Europass centar i Informativni centar Fondacije Tempus, u okviru „Nedelje škola“, organizuju vebinar „Mogućnosti korišćenja Europass platforme za kreiranje e-portfolija profesionalnog razvoja“, u sredu, 7. septembra od 16 časova.

Novi Europass je od seta dokumenata postao set digitalnih alata. Ovaj vebinar je namenjen nastavnicima, stručnim saradnicima i rukovodiocima škola koji žele da se bolje upoznaju sa besplatnim Europass alatima i mogućnostima koje pružaju. Osim pojašnjenja o kojim alatima se radi, učesnici vebinara dobiće preporuke za korišćenje Europass platforme kao podrške celoživotnom razvoju i učenju.

Na primerima koji su prilagođeni zaposlenima u oblasti obrazovanja, učesnici će saznati kako mogu da grade svoj digitalni portfolio, kao i da lako pronađu potrebne dokumente i jednostavno i bezbedno ih podele sa drugima.

Za prijavu učešća popunite prijavni formular do 7. septembra u 12 časova.

Ukoliko budete imali tehničkih problema prilikom prijave ili su Vam potrebne dodatne informacije u vezi sa događajem, molimo Vas da se obratite Informativnom centru Fondacije Tempus imejlom na info@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 3342 430, opcija 1.

*Obaveštavamo Vas da Fondacija Tempus, nažalost, nije u prilici da izdaje posebne potvrde o učešću na informativnim vebinarima koje organizujemo i sprovodimo.

8. septembar 2022. godine

U okviru ovog vebinara, učenici osnovnih i srednjih škola imaće priliku da saznaju o tome šta je potrebno da olakšaju proces učenja i uspešno savladaju gradivo.

Planirane teme su: organizacija vremena, dnevno i nedeljno planiranje, strategije i tehnike učenja. Cilj je da učenici nauče da prepoznaju svoj stil učenja i radne navike, te da odrede ciljeve i naprave plan za tekuću školsku godinu.

Jednočasovni vebinar se održava u četvrtak, 8. septembra 2022. godine od 12:30 časova.

Za vebinar možete da se prijavite popunjavanjem registracionog formulara do srede, 7. septembra u 16 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara, možete da nam se obratite putem adrese: euroguidance@tempus.ac.rs.

Informativni centar Fondacije Tempus, u okviru „Nedelje škola“, organizuje vebinar „Resursi za pisanje Erazmus+ projekata za škole” u sredu, 8. septembra od 16 časova.

Vebinar je namenjen nastavnicima, stručnim saradnicima i rukovodiocima škola koje planiraju da u narednom periodu pišu i podnesu prijavu za Erazmus+ projekat.

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Biće reči o platformi Erasmus+ project results, Vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video-tutorijalima, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Za prijavu treba da popunite kratak registracioni formular do 8. septembra u podne.

Ukoliko budete imali tehničkih problema prilikom prijave ili su Vam potrebne dodatne informacije u vezi sa događajem, molimo Vas da se obratite Informativnom centru Fondacije Tempus imejlom na info@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 3342 430, opcija 1.

*Obaveštavamo Vas da Fondacija Tempus, nažalost, nije u prilici da izdaje posebne potvrde o učešću na informativnim vebinarima koje organizujemo i sprovodimo.

9. septembar 2022. godine

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku, u okviru „Nedelje škola“, organizuje 9. septembra 2022. godine u 14.00 časova eTwinning vebinar „Kako se postaje i šta znači biti eTwinning ustanova?”.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima – vaspitačima, nastavnicima razredne i predmetne nastave, bibliotekarima, pedagozima, psiholozima i direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova, bez obzira na to da li su registrovani članovi eTwinning portala ili ne.

Na ovom jednočasovnom vebinaru predstavićemo eTwinning, jednu od najpopularnijih i najmasovnijih mreža za saradnju nastavnika u Evropi, sa posebnim osvrtom na priznanje eTwinning nagrada za škole, koje se dodeljuju od 2018. godine. Osim što podrazumeva i vrednuje trud nastavnika, timova nastavnika i rukovodilaca škole, oznaka eTwinning škole omogućiće Vašoj ustanovi da se izdvoji od ostalih. Vaša škola će ovom oznakom da bude prepoznata kao predvodnik u oblasti digitalne prakse, bezbednosti na internetu, podsticanja kontinuiranog profesionalnog usavršavanja zaposlenih i negovanja saradničkih nastavnih praksi sa zaposlenima i učenicima.
S obzirom na to da je eTwinning portal na kome se pronalaze partneri za projekte u okviru Erazmus+ programa, najvećeg obrazovnog programa EU, sa tom oznakom biće vidljivija i potencijalnim partnerima iz Evrope.

Predstavićemo primere dobre prakse i neke od dobitnika ovog priznanja i odgovaraćemo na pitanja učesnika.

Vebinar će se održati preko platforme Teams, a prijava se obavlja popunjavanjem registracionog formulara.

Registracioni formular biće otvoren do ponedeljka, 8. septembra 2022. godine do 23:59 časova. Na dan održavanja vebinara, 6. septembra, prijavljeni učesnici dobiće mejl sa linkom ka događaju.

*Napomena: U slučaju da ne dobijete imejl na dan održavanja vebinara, proverite folder Neželjena pošta/Junk/Spam.

Ovaj vebinar je besplatan, kao i ostali događaji u organizaciji Fondacije Tempus i eTwinning nacionalnog tima za podršku. Za dodatne informacije možete da se obratite eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs.

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku organizuje EPALE vebinar putem platforme Teams 9. septembra 2022. godine u 16.00 časova.

U toku ovog jednočasovnog vebinara biće predstavljena sekcija Uspostavite saradnju na EPALE mreži. Biće reči o virtuelnim prostorima i grupama na platformi kojima korisnici mogu da se pridruže u cilju uspostavljanja saradnje, pronalaska partnera za projekte, pokretanja inicijativa i razmene dobrih praksi sa kolegama u oblasti obrazovanja odraslih širom Evrope. U toku vebinara govoriće se i o aktuelnim temama na EPALE mreži u 2022. godini.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima, bez obzira na to da li su registrovani na EPALE platformi ili ne.

Za učešće u ovom događaju možete da se prijavite popunjavanjem registracionog formulara.

Registracioni formular biće otvoren do ponedeljka, 8. septembra 2022. godine do 23:59 časova.

Nakon popunjavanja formulara, prijavljeni učesnici dobiće imejl sa linkom ka događaju.

*Napomena: U slučaju da ne dobijete imejl nakon prijave, proverite folder Neželjena pošta/Junk/Spam.

Skip to content