Nedelja škola 2023. godine

Fondacija Tempus i ove godine organizuje „Nedelju škola”. Nizom aktivnosti informisaće sve zainteresovane koji rade u školama, predškolskim ustanovama i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, kao i o drugim temama koje su u vezi sa obrazovanjem.

Zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, ali i da se povežu sa svojim kolegama i razmene znanja i iskustva. Događaji su namenjeni nastavnicima, vaspitačima i drugim zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, učenicima srednjih škola, predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, školskih uprava, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih itd.

Sve aktivnosti koje su planirane tokom „Nedelje škola“ biće organizovane od 4. do 8. septembra 2023. godine:

4. septembar 2023. godine

Fondacija Tempus organizuje vebinar na kojem učenici mogu da saznaju kako da se pripreme za početak nove školske godine.

Vebinar pruža niz smernica i saveta za uspešno prilagođavanje na školsku sredinu nakon povratka sa letnjeg raspusta definisanjem ličnih ciljeva, istraživanjem načina prikupljanja potrebnih informacija, efikasnom organizacijom vremena i pospešivanjem motivacije za učenje, kao i savetima učenicima prvog razreda srednje škole na koji način da se prilagode novom okruženju.

Za učešće možete da se prijavite poipunjavanjem registracionog formulara do nedelje,  3. septembra u 23.59 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom obratite se euroguidance@tempus.ac.rs. 

Fondacija Tempus organizuje jednočasovni vebinar „Mogućnosti finansiranja projekata za opšte, stručno i obrazovanje odraslih u okviru programa Erazmus+” u ponedeljak, 4. septembra 2023. godine, od 14 do 15 časova.

Tokom vebinara biće predstavljene mogućnosti programa Erazmus+ u oblastima u okviru kojih sa projektima mogu da konkurišu škole i predškolske ustanove. Učesnici će dobiti osnovne informacije o programu, a imaće i mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i škola koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za učešće u programu Erazmus+.

Preduslov za učešće je da je učesnik zaposlen u nekoj od navedenih ustanova u Srbiji.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti prijavni formular do 31. avgusta, u 23:59 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko naiđu na tehničke probleme prilikom popunjavanja registracionog formulara.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona ili imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:

Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku, u okviru „Nedelje škola“, organizuje 4. septembra 2023. godine u 15.00 časova eTwinning vebinar „eTwinning mreža: Vaš kompletan alat za planiranje i sprovođenje projektno-orijentisane nastave”.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima – vaspitačima, nastavnicima razredne i predmetne nastave, bibliotekarima, pedagozima, psiholozima i direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova, bez obzira na to da li su registrovani članovi eTwinning portala ili ne.

Na ovom jednočasovnom vebinaru predstavićemo eTwinning, najbrojniju mrežu za saradnju nastavnika u Evropi. Upoznaćemo vas sa prednostima i koristima koje možete da ostvarite kada se priključite ovoj aktivnoj zajednici i kojim aktivnostima možete da povećate vidljivost svoje ustanove potencijalnim partnerima iz Evrope ukoliko ste zainteresovani i za projekte u okviru Erazmus+ programa. Najavićemo godišnju nacionalnu konferenciju koja se održava u Beogradu, u okviru Nedelje škola.

Vebinar će se održati preko platforme Teams, a prijava se obavlja popunjavanjem registracionog formulara.

Registracioni formular biće otvoren do nedelje, 3. septembra 2023. godine do 23:59 časova. Na dan održavanja vebinara, 4. septembra, svi prijavljeni učesnici dobiće mejl sa linkom ka događaju.

Napomena: U slučaju da ne vidite mejl na dan održavanja vebinara, proverite foldere Neželjena pošta/Junk/Spam.

Ovaj vebinar je besplatan, kao i ostali događaji u organizaciji Fondacije Tempus i eTwinning nacionalnog tima za podršku. Za dodatne informacije možete da se obratite eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs.

5. septembar 2023. godine

Povodom drugog konkursnog roka za predaju projektnih prijava, Fondacija Tempus organizuje vebinar za pisanje KA210 projekata malih partnerstava. Vebinar će se održati 5. septembra, od 13.00 do 14 časova.

Učesnicima vebinara biće predstavljene opšte informacije o projektima malih partnerstava za opšte, stručno i obrazovanje odraslih.

Vebinar je dostupan svim zainteresovanim učesnicima bez ograničenja, uz registraciju.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti prijavni formular do 31.avgusta.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:

Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

Fondacija Tempus organizuje vebinar ”Erazmus+ akreditacije u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih” u utorak, 5. septembra 2023. godine, od 16 do 17 časova.

Tema vebinara su opšte informacije o mogućnostima za sticanje akreditacije u oblastima opšteg, stručnog ili obrazovanja odraslih u Erazmus+ programu. Učesnici će dobiti savete kako da se što bolje pripreme i podnesu kvalitetnu prijavu i imaće mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, kao i predstavnicima ustanova, organizacija, udruženja, stručnih društava i ostalih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za temu vebinara i žele da konkurišu za Erazmus akreditaciju u okviru programa Erazmus+ u sledećem prijavnom roku (19. oktobar 2023. godine).

Osnovni preduslov je da je učesnik zaposlen u nekoj od navedenih ustanova u Republici Srbiji.

Zainteresovani se za ovaj događaj mogu prijaviti isključivo putem registracionog formulara do četvrtka 31. avgusta 2023. godine, do 23:59 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara.

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:

Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

6. septembar 2023. godine

Povodom drugog konkursnog roka za predaju projektnih prijava, Fondacija Tempus organizuje jednodnevnu radionicu za pisanje KA210 projekata malih partnerstava. Radionica će se održati 6. septembra, od 10.00 di 16.30 časova u prostorijama Fondacije, ul. Žabljačka br. 12, Beograd. 

Radionica je namenjena predstavnicima državnih i privatnih škola, predškolskih ustanova, gimnazija, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, škola za obrazovanje odraslih, predstavnicima organizacija, udruženja, stručnih društava i drugih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, kao i ostalim organizacijama koje deluju u ovim oblastima.

Prijava za radionicu je moguća isključivo popunjavanjem prijavnog formulara, a rok za prijavu je 27. avgust u 23:59. Broj mesta je ograničen.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Grupu za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:

Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

Europass centar i Informativni centar Fondacije Tempus u okviru „Nedelje škola“ organizuju vebinar „Mogućnosti korišćenja Europass platforme za kreiranje e-portfolia profesionalnog razvoja“, u sredu, 6. septembra od 16 časova.

Novi Europass je od seta dokumenata postao set digitalnih alata i ovaj vebinar je namenjen nastavnicima, stručnim saradnicima i rukovodiocima škola koji žele da se bolje upoznaju sa besplatnim Europass alatima i mogućnostima koje pružaju. Osim pojašnjenja o kojim se alatima radi, učesnici vebinara dobiće preporuke za korišćenje Europass platforme kao podrške celoživotnom razvoju i učenju.

Na primerima koji su prilagođeni zaposlenima u oblasti obrazovanja, učesnici će saznati na koji način mogu da grade svoj digitalni portfolio, kao i da pronađu potrebna dokumenta i podele ih s drugima.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti prijavni formular do 6. septembra u 12 časova.

7. septembar 2023. godine​

U okviru ovog vebinara učenici osnovnih i srednjih škola će imati priliku da saznaju šta je potrebno da bi olakšali proces učenja i uspešno savladali gradivo.

Vebinar će obuhvatiti teme kao što su organizacija vremena, dnevno i nedeljno planiranje, strategije i tehnike učenja. Učenici će imati priliku i da nauče da prepoznaju svoj stil učenja i radne navike, da odrede ciljeve i naprave plan za tekuću školsku godinu.

Vebinar se održava u četvrtak, 7. septembra 2023. godine sa početkom u 12.30 časova i traje sat vremena.

Da biste se prijavili za učešće, neophodno je da popunite registracioni formular do srede, 6. septembra u 15 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara, možete da nam se obratite imejlom na adresu: euroguidance@tempus.ac.rs.

Informativni centar Fondacije Tempus u okviru „Nedelje škola“ organizuje vebinar „Resursi za pisanje Erazmus+ projekata za škole“, u četvrtak , 7. septembra od 16 časova.

Vebinar je namenjen nastavnicima, stručnim saradnicima i rukovodiocima škola koje planiraju da u narednom periodu učestvuju u pisanju i podnošenju prijava za Erazmus+ projekte.

Učesnici vebinara će moći da saznaju koje sve besplatne resurse Fondacije Tempus i Evropske komisije mogu da iskoriste prilikom osmišljavanja i pisanja Erazmus+ projekata. Između ostalog, biće reči o platformi Erasmus+ project results, Vodiču za Erazmus+ program, sajtu Erazmus+ programa u Srbiji, prezentacijama, video-tutorijalima, kao i o aktivnostima podrške Fondacije Tempus u toku trajanja konkursa (info dani, radionice za pisanje projekata, konsultacije).

Jednočasovni vebinar se održava u četvrtak, 7. septembra, od 16.00 do 17.00 časova.

Za učešće na vebinaru potrebno je popuniti kratak prijavni formular najkasnije do 7. septembra u 12 časova.

8. septembar 2023. godine​​

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku poziva zainteresovane vaspitače, učitelje i nastavnike da se prijave za učešće u nacionalnoj eTwinning konferenciji „Robotika i veštačka inteligencija kao alati za učenje“, koja će se održati 8. septembra 2023. godine.

Konferencija se održava uživo u Beogradu, u hotelu „M” od 9.30 do 17 časova.

Konferencija se organizuje u okviru eTwinning programa, koji je inicijativa Evropske unije za saradnju i razmenu u obrazovanju. Namenjena je vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, bez obzira na to da li imaju iskustvo u radu na eTwinning portalu. 

Cilj konferencije je da učesnicima približi godišnju temu eTwinning mreže „Inovacija i obrazovanje – kreativnost sa eTwinning-om”, sa fokusom na prednosti i izazove korišćenja veštačke inteligencije u obrazovnom kontekstu. Centralna tema ovog jednodnevnog događaja je promocija upotrebe robotike i veštačke inteligencije kao obrazovnih alata i pomagala koji mogu da unaprede proces učenja i obrazovanja. Kroz prezentacije, radionice i primere dobre prakse, učesnici konferencije imaće priliku da saznaju kako ove tehnologije mogu da se integrišu u nastavu i prilagode različitim učenicima i učionicama. U radioničarskom delu, učesnici će moći da razmene i razviju svoje ideje sa ciljem pokretanja eTwinning projekata. 

Na konferenciji će biti predstavljeni i dobitnici eTwinning nacionalnih oznaka kvaliteta za školsku 2022/23. godinu.

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 23. avgusta 2023. godine u 23:59 časova, a vrši se putem registracionog formulara.

Selekcija kandidata će se vršiti prema vremenu prijave. Prijavljeni kandidati će biti obavešteni o statusu prijave nakon isteka roka za podnošenje prijava. 

eTwinning konferencija „Robotika i veštačka inteligencija kao alati za učenje” prijavljena je kao stručni skup i odobrena je od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. 

 Uverenja o prisustvu dobiće učesnici koji budu ispratili i plenarni i radioničarski deo konferencije.

Učešće na događaju je besplatno, ali učesnici odabrani za učešće uživo, koji dolaze iz mesta van Beograda, sami obezbeđuju troškove putovanja.

Događaj će biti fotografisan i sniman u svrhu obaveštavanja javnosti. 

Konferencija se održava u petak, 8. septembra od 9.30 do 17.00 časova. Preliminarnu agendu konferencije možete da pogledate ovde.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i elektronske pošte: Telefon: 011/3342 430, opcija 7 –  etwinning@tempus.ac.rs.

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku u petak,  8. septembra 2023. godine, u 16.00 časova organizuju EPALE vebinar putem Microsoft Teams platforme.

U toku ovog jednočasovnog vebinara biće predstavljena dva veoma korisna alata razvijena u okviru EPALE platforme. Govorićemo o Pretrazi partnera i Erazmus+ prostoru, alatima namenjenim organizacijama koje rade na pripremi svojih projektnih inicijativa, kao i o koordinatorima odobrenih i pokrenutih projekata, za saradnju sa timom i promociju projektnih rezultata. Na vebinaru će takođe biti reči o EPALE mreži kao najvećoj zajednici za obrazovanje odraslih u Evropi, i tematskim fokusima na platformi u 2023. godini.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima, bez obzira na to da li su registrovani na EPALE platformi.

Da biste se prijavili potrebno je da popunite registracioni formular.

Registracioni formular će biti otvoren do četvrtka 7. septembra 2023. godine do 23:59 časova.

Nakon popunjavanja formulara, prijavljeni učesnici će dobiti mejl sa linkom ka događaju.

Napomena: U slučaju da ne dobijete mejl nakon prijave, proverite folder Neželjena pošta/Junk/Spam.           

Skip to content