Nova platforma Evropske komisije – European School Education Platform  je nova adresa za eTvinere

Evropska komisija je pokrenula European School Education Platform (Evropsku platformu za školsko obrazovanje) sa idejom da ova nova internet adresa bude mesto susreta za sve aktere u obrazovanju na predškolskom nivou, nivou osnovne i srednje škole, uključujući i stručno obrazovanje.

Sadržaji i funkcije sa dosadašnjih platformi eTwinning i School Education Gateway jesu ili će biti preseljeni na ovu adresu do kraja 2022. godine. Stare veb adrese platforme eTwinning (etwinning.net) i School Education Gateway (schooleducationgateway.eu) su u procesu gašenja i neće više biti dostupne od kraja  septembra 2022. godine. 

Svi vaspitači, učitelji i nastavnici, bez obzira da li su validirani članovi eTwinning portala, koji žele da pristupe Evropskoj platformi za školsko obrazovanje će moći da urade to uz pomoć EU Login naloga. EU Login nalog je jedinstveni sistem identifikacije za pristupanje različitim platformama i alatima Evropske komisije putem jedne iste imejl adrese i lozinke.

Ovde možete pogledati video-uputstvo na srpskom jeziku za kreiranje EU Login naloga.

eTwinning će u potpunosti biti deo ove nove platforme, ali će pristup ovom delu i dalje imati samo registrovani i validirani eTwinning korisnici. Bitno je da sadašnji eTvineri prilikom kreiranja EU Login naloga koriste istu imejl adresu koju trenutno imaju navedenu na svom eTwinning profilu na osnovu koje će nova platforma „prepoznati“ nalog validiranih eTvinera na dosadašnjoj platformi, kao i instituciju putem koje su bili prijavljeni i te podatke „preseliti“ na novu platformu. Bitno je naglasiti da dosadašnji eTvineri ne treba da opet dodaju svoju instituciju već samo da je pronađu u spisku postojećih institucija na novoj platformi.

Želimo Vam puno uspeha u radu u novim eTwinning projektima koje već možete pokrenuti na novoj platformi.

Molimo sve validirane korisnike, kao i sve zainteresovane da postanu deo ove mreže da se obrate eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs pitanjima u vezi sa European School Education Platform.

Skip to content