Objavljena je nova godišnja tema na eTwinning portalu: Naša budućnost – lepa, održiva, zajednička: škole i novi evropski Bauhaus

Evropska komisija pokrenula je inicijativu ”Novi evropski Bauhaus” kao ekološki, ekonomski i kulturni projekat za sprovođenje Evropskog zelenog okvira i za podršku transformaciji Evrope nakon pandemije. Inspirisana dizajnerskim pokretom koji je nastao iz obrazovnog projekta u drugoj deceniji 20.veka, ova inicijativa danas ima za cilj da okupi različite aktere iz oblasti nauke, tehnologije, umetnosti, kulture i obrazovanja oko centralnih vrednosti – održivosti, estetike i inkluzivnosti.

Godišnja tema na eTwinning portalu 2022. godine je Naša budućnost – lepa, održiva, zajednička: škole i novi evropski Bauhaus”. Pozivamo vas da kao inspiraciju koristite ovaj tematski fokus i izgradite svoje eTwinning projekte oko sledećih pitanja,  na primer:

  • Kako bismo želeli da živimo zajedno nakon pandemije?
  • Kako treba da izgleda škola budućnosti?
  • Koje veštine želimo da naučimo kako bismo našu budućnost učinili ekološki održivijom?
  • Kako možemo da postignemo da naše škole i zajednice budu lepše, zdravije, ekološki održivije i inkluzivnije?

Da bi vas podržala u vašim projektima, ove godine eTwinning zajednica će organizovati čitav niz aktivnosti, predavanja, diskusionih grupa i kampanja, a i velika godišnja eTwinning konferencija u oktobru 2022. takođe će biti posvećena ovoj temi.

Pridružite se ovom globalnom pokretu da bismo ponovo osmislili buduće načine zajedničkog života, dok čuvamo našu planetu. Zvuči previše ambiciozno? Ne, ako to uradimo zajedno!

Skip to content