Obuka za nastavnike i omladinske radnike – „Mental Health Essentials” u Beogradu

U cilju podrške razvoju kompetencija pojedinaca koji aktivno rade s mladima u formalnom i neformalnom obrazovanju, Fondacija Tempus organizuje međunarodnu TCA obuku „Mental Health Essentials: Training for Educators and Youth Workers” od 24. do 26. aprila 2024. godine u Beogradu.

Glavni cilj obuke je da putem interaktivnih radionica, iskustvenog učenja, prezentacija i diskusije,  promoviše razumevanje koncepta mentalnog zdravlja i blagostanja, potreba mladih, kao i aktivnosti i pristupe koji mogu da podrže mentalno zdravlje mladih. Obuka se organizuje u okviru međunarodnog projekta Mental Health in Youth Work.

Obuka će okupiti 30 učesnika iz različitih zemalja Evrope. Prvenstveno je namenjena nastavnicima i stručnim saradnicima iz srednjih škola i omladinskim radnicima koji svakodnevno rade s mladima uzrasta od 15 do 25 godina. Radni jezik događaja je engleski.

Specifični ciljevi obuke:

  • Bolje razumevanje koncepta mentalnog zdravlja;
  • Bolje razumevanje različitih aspekata i faza razvoja mladih, njihovih uobičajenih reakcija i izazova s kojima se suočavaju;
  • Upoznavanje s praktičnim alatima i metodama koje mogu da se primene u radu s mladima;
  • Bolje razumevanje uloge nastavnika i omladinskih radnika u promovisanju mentalnog zdravlja mladih;
  • Upoznavanje s dobrim praksama i zajedničkim izazovima;
  • Umrežavanje i upoznavanje potencijalnih partnera za projekte u oblasti mentalnog zdravlja mladih.

Napomena: Ova obuka pružiće polaznicima osnovna znanja i alate i nije namenjena stručnjacima i učesnicima koji imaju napredno znanje u oblasti mentalnog zdravlja. Cilj obuke nije da pruži znanje o tome kako da se dijagnostikuju ili leče problemi u oblasti mentalnog zdravlja.

Zainteresovani mogu da se prijave na obuku na sledeći način:

U oba slučaja, potrebno je da se kreira nalog na platformi pre prijavljivanja. Rok za prijavu je 6. mart 2024. godine.

Fondacija Tempus je u mogućnosti da učesnicima iz Srbije s mestom prebivališta van Beograda obezbedi smeštaj tokom trajanja događaja, kao i da refundira putne troškove.

Sve dodatne informacije mogu da se dobiju slanjem imejla na adresu: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content