Održava se deveta nacionalna Euroguidance konferencija

Nacionalni centar evropske mreže za podršku karijernom vođenju i savetovanju – Euroguidance, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom omladine i sporta organizuje devetu nacionalnu Euroguidance konferenciju ,,Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi“. Konferencija će se održati u onlajn formatu 25 i 26. oktobra 2021. godine.

Kao i prethodnih, i ove godine konferencija će predstavljati priliku za razmenu informacija i unapređenje saradnje svih aktera u sistemu karijernog vođenja i savetovanja (KViS) u Republici Srbiji. Šestu godinu zaredom, na konferenciji će biti proglašeni primeri prakse koji su dobili nagrade i priznanja u sklopu ovogodišnjeg Nacionalnog takmičenja u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Tokom virtuelne poster sesije, učesnici konferencije će moći detaljnije da se upoznaju sa nagrađenim primerima. Tokom konferencije biće predstavljene novine u  Europass  mreži, a biće reči i o faktorima koji imaju uticaj na razvoj karijere. Takođe , predviđena je i panel diskusija na temu potreba korisnika, izazova i pravaca unapređenja u oblasti karijernog  informisanja  i savetovanja. 

Preliminarna agenda konferencije dostupna je ovde. Konferencija je akreditovana kao stručni skup kod  Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod brojem S6452021. 

Za učešće na konferenciji se mogu prijaviti svi učesnici u sistemu KViS u Srbiji – karijerni savetnici, karijerni praktičari, nastavnici, predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, kancelarija za mlade i drugih organizacija koje su aktivne u ovoj oblasti. 

Prijava učešća je putem registracionog formulara.  Broj mesta je ograničen, pa je preporučeno prijaviti se što pre, a najkasnije  do  20. oktobra do kraja dana. U slučaju prekobrojnog prijavljivanja prilikom izbora učesnika vodiće se računa o raznovrsnosti ustanova i organizacija i vremenu prijave. 

Skip to content