Objavljen Opšti poziv za 2021. godinu u okviru novog Erazmus+ programa

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2021. godinu u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa.

Očekuje se da će se status Republike Srbije kao programske zemlje nastaviti i u novom programu, što znači da bi ustanove i organizacije imale mogućnost da punopravno učestvuju u svim delovima Erazmus+ programa, kao koordinatori ili partneri. Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u Erazmus+ Programskom vodiču za 2021. godinu.

Pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Fondacija Tempus poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na onlajn Erazmus+ informativnim danima, koji se održavaju od 6. do 8. aprila 2021. godine. Program nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte, a tokom Erazmus+ nedelje učesnike ćemo upoznati sa mogućnostima koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za 2021. godinu. Više informacija o prijavljivanju i drugim događajima planiranim u okviru Erazmus+ nedelje je dostupno ovde.

Fondacija Tempus pruža kontinuiranu podršku svima koji su zainteresovani za podnošenje projekata u okviru Erazmus+ programa. U sklopu podrške, Fondacija svake godine organizuje besplatne radionice za pisanje Erazmus+ projekata, a tačne termine i registracione formulare objavićemo uskoro.

Pored toga, Fondacija pruža podršku i putem konsultacija za razvoj projektnih ideja svima koji žele da podnesu prijave za projekte u Opštem pozivu za 2021. godinu. Zainteresovani mogu posetiti Informativni centar Fondacije Tempus na Terazijama 39 (I sprat), svakog radnog dana 10-18 časova bez prethodne najave ili kancelariju u ulici Ruže Jovanović 27a (ulaz iz Žabljačke), uz prethodno zakazivanje. Sve konsultacije će se održati onlajn ili uživo u skladu sa poštovanjem propisanih mera u vezi sa koronavirusom.

Skip to content