Otvoren poziv #BEInclusive EU Sport Awards za nagrađivanje projekata socijalne inkluzije kroz sport

Evropska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) objavila je poziv za podnošenje prijava za dodelu nagrada za projekte u oblasti sporta #BeInclusive 2021. koji je namenjen projektima organizacija koji su kroz sport potpomogli društvenu inkluziju grupa sa smanjenim mogućnostima.

Poziv je otvoren do 21. oktobra u 17 časova, a mogu se prijaviti različite vrste organizacija i institucija, uključujući sportske klubove i saveze, iz svih Erazmus+ programskih zemalja uključujući Republiku Srbiju. Mogu biti prijavljeni projekti koji su uključili ugrožene, marginalizovane ili deprivilegovane grupe kao što su pojedinci sa društvenim, ekonomskim ili obrazovnim preprekama, osobe sa invaliditetom, zdravstvenim problemima, kao i kulturnim različitostima poput migranata, izbeglica, pripadnika etničkih manjina itd.

Poziv je raspisan u tri kategorije, a u okviru svake od njih će biti dodeljene tri novčane nagrade: glavna u vrednosti 10.000 evra i druga i treća nagrada, u vrednosti od po 2.500 evra. Osim novčane podrške organizacijama koje sprovode ove projekte, dodela nagrada takođe ima cilj da poveća vidljivost i podržiširenje inovativnih ideja, inicijativa i najboljih praksi širom Evrope.

Tri kategorije u kojima je raspisan poziv su:

  • #BeInclusive – Breaking barriers sport award – za projekte koji su iskazali istrajnost i primere prevazilaženja prepreka za učešće u sportskim aktivnostima;
  • #BeInclusive – Celebrating diversity sport award – za projekte koji su iskazali toleranciju i pozitivne primere različitih ljudi, grupa i saradnji koji ističu koristi međusobnog razumevanja;
  • #BeInclusive – Inspiring change sport award – za projekte koji nadahnjuju, pričajući pozitivne priče o osnaživanju, sa uzorima iz grupa u nepovoljnom položaju koji su se istakli kao lideri u promenama.

Više o inicijativi #BeInclusive EU Sport Awards dostupno je na stranici Evropske komisije, dok se detaljne informacije o ovogodišnjem pozivu mogu pronaći na EU portalu Funding and tender opportunities, putem koga se prijave podnose.

Skip to content