Otvoren poziv #BEInclusive EU Sport Awards za nagrađivanje projekata socijalne inkluzije kroz sport

Европска извршна агенција за образовање и културу (EACEA) објавила је позив за подношење пријава за доделу награда за пројекте у области спорта #BeInclusive 2021. који је намењен пројектима организација који су кроз спорт потпомогли друштвену инклузију група са смањеним могућностима.

Позив је отворен до 21. октобра у 17 часова, а могу се пријавити различите врсте организација и институција, укључујући спортске клубове и савезе, из свих Еразмус+ програмских земаља укључујући Републику Србију. Могу бити пријављени пројекти који су укључили угрожене, маргинализоване или депривилеговане групе као што су појединци са друштвеним, економским или образовним препрекама, особе са инвалидитетом, здравственим проблемима, као и културним различитостима попут миграната, избеглица, припадника етничких мањина итд.

Позив је расписан у три категорије, а у оквиру сваке од њих ће бити додељене три новчане награде: главна у вредности 10.000 евра и друга и трећа награда, у вредности од по 2.500 евра. Осим новчане подршке организацијама које спроводе ове пројекте, додела награда такође има циљ да повећа видљивост и подржиширење иновативних идеја, иницијатива и најбољих пракси широм Европе.

Три категорије у којима је расписан позив су:

  • #BeInclusive – Breaking barriers sport award – за пројекте који су исказали истрајност и примере превазилажења препрека за учешће у спортским активностима;
  • #BeInclusive – Celebrating diversity sport award – за пројекте који су исказали толеранцију и позитивне примере различитих људи, група и сарадњи који истичу користи међусобног разумевања;
  • #BeInclusive – Inspiring change sport award – за пројекте који надахњују, причајући позитивне приче о оснаживању, са узорима из група у неповољном положају који су се истакли као лидери у променама.

Више о иницијативи #BeInclusive EU Sport Awards доступно је на страници Европске комисије, док се детаљне информације о овогодишњем позиву могу пронаћи на EU порталу Funding and tender opportunities, путем кога се пријаве подносе.

Skip to content