Poziv na događaj: „InterCity Youth konferencija – Participacija 3.0”

Konferencija „InterCity Youth – Participacija 3.0” održava se od 30. 11. do 02. 12. 2021. u Ljubljani kao jedna od TCA aktivnosti (Training and Cooperation Activities) u okviru Europe Goes Local inicijative. Konferenciju organizuju slovenačka nacionalna agencija Movit, Kancelarija Republike Slovenije za mlade i Grad Ljubljana.

Ovaj događaj je prilika za predstavnike lokalnih samouprava i druge aktere omladinske politike na lokalnom nivou da upoznaju kolege iz Evrope i sa njima razgovaraju na temu unapređivanja participativnog rada sa mladima.

Ciljevi konferencije su:

  • Da promoviše i osnaži holistički pristup participaciji mladih;
  • Da prikaže primere dobre prakse participacije mladih na lokalnom nivou, ukazujući na njihove vrednosti i efekte na mlade ljude i na društvo;
  • Da bude polazna tačka za buduću evropsku međuopštinsku saradnju oko participacije mladih kroz Erazmus+ i Evropsku inicijativu za solidarnost;
  • Da inspiriše učesnike da po povratku kući budu pokretači promena u svojoj sredini.

Na konferenciju se pozivaju predstavnici lokalnih samouprava koji se bave omladinskim politikama i/ili rade sa mladima, lideri i koordinatori omladinskih organizacija, predstavnici organizacija koje se bave omladinskim politikama i sl.

Za više informacija i detalje programa posetite objavu na SALTO platformi.

Zainteresovani mogu da se prijave za učešće na konferenciji popunjavanjem registracionog formulara na SALTO platformi.

Rok za prijavu je produžen do 22.09.

Broj mesta je ograničen i prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave i usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja.

NAPOMENA: Konferencija se organizuje kao TCA aktivnost (Training and Cooperation Activities) u okviru Erazmus+ programa. Tokom trajanja TCA konferencije, organizator pokriva troškove smeštaja i hrane učesnika dok Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije (učesnici su, shodno pravilima Erazmus+ programa u obavezi da sa 5% sufinansiraju svoje učešće).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte: tcas@tempus.ac.rs.

Skip to content