Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA1 projekata omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika

Fondacija Tempus 28. decembra 2022. godine organizuje uživo celodnevnu radionicu sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za podnošenje KA1 projekata omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika u okviru Erazmus+ programa Evropske unije.

KA1 projekti u okviru Erazmus+ programa pružaju mogućnosti neformalnog i informalnog učenja za mlade i omladinske radnike iz Srbije putem međunarodnih aktivnosti koje sprovode organizacije aktivne u oblasti mladih.

KA1 Projekti mobilnosti mladih se dele prema ciljnim grupama kojima su namenjeni. Ukoliko su to mladi od 13 do 30 godina, onda je reč o projektima omladinskih razmena koje se sprovode zarad ličnog i društvenog razvoja mladih. Ukoliko su to omladinski radnici, onda su to projekti mobilnosti omladinskih radnika u svrhu njihovog profesionalnog usavršavanja.

Detaljnije informacije o ovim tipovima projekata možete pronaći na ovom linku.

Polaznici KA1 radionice će uživo moći da:

  • razlikuju mogućnosti i vrste KA1 projekata u okviru omladinske komponente Erazmus + programa za 2023. godinu;
  • upoznaju sa procedurama za podnošenje projekata u okviru KA1: omladinske razmene i mobilnost omladinskih radnika;
  • razrade svoje projektne ideje u okviru KA1 projekata omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika;
  • primene pravila za planiranje budžeta u okviru KA1 projekata mobilnosti mladih;
  • informišu se o podršci koju nudi Fondacija Tempus u prosecu razrade projektnih ideja.

Radionica će biti održana uživo u prostorijama Fondacije Tempus, na adresi Žabljačka 12, Beograd, sa početkom u 10 časova.

Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem formulara na ovom linku.  Rok za prijave je 24. decembar 2022. godine do 23.59 časova. U registracionom formularu je potrebno priložiti i sažet nacrt projektne ideje, ukoliko ga imate.

Radionica je prvenstveno namenjena mladima, omladinskim radnicima i osobama koje su u svojim organizacijama/KZM/institucijama odgovorne za razvoj i pisanje projekata.

Pri izboru učesnika, prednost će imati predstavnici organizacija i institucija sa konkretnim projektnim idejama za KA1 projekte omladinskih razmena i mobilnosti omladinskih radnika.

Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom celog trajanja radionice.

Samo odabrani učesnici će dobiti poziv za učešće. Broj učesnika radionica je ograničen, a učešće na radionici je besplatno.

Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale, osveženje i posluženje tokom radionica.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati sa Grupom za mlade, informisanje i sport Fondacije Tempus putem imejla youth@tempus.ac.rs ili telefona 011 33 42 430, opcija 5.

Skip to content