Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA210 projekata malih partnerstava za saradnju u oblasti mladih

Фондација Темпус 13. септембра 2022. године организује уживо целодневну радионицу са циљем припреме организација и институција из Србије за подношење КА210 пројеката Мала партнерстава за сарадњу у области младих у оквиру Еразмус+ програма Европске уније.

Мала партнерства у области младих су дизајнирана како би била лакше доступна организацијама мањег обима и младима са смањеним могућностима. Уз ниже грантове, краћи период трајања пројекта и поједностављене административне захтеве, ова врста пројеката олакшава учешће нових, мање искусних локалних организација. Мала партнерства омогућавају флексибилност у погледу мешања и употребе националних и транснационалних активности и могу допринети умрежавању међу организацијама, као и повезивању омладинских политика на свим нивоима. Могуће је конкурисати за износе од 30.000 евра или 60.000 евра за мала партнерства у области младих. Више информација о овим типовима пројеката на овом линку.

Полазници КА210 радионице за мала партнерства ће уживо моћи да:

  • разликују могућности и типове пројеката у оквиру омладинске компоненте новог Програма Еразмус+ ЕУ за 2022. годину;
  • упознају се са сличностима и разликама Партнерства за сарадњу у области младих и Малих партнерства у области младих;
  • упознају се са процедурама за подношење пројеката у оквиру Малих партнерства за сарадњу у области младих;
  • примене правила за писање буџета у оквиру Малих партнерства за сарадњу у области младих;
  • разраде своје пројектне идеје у оквиру Малих партнерства за сарадњу у области младих;
  • информишу се о подршци коју нуди Фондација Темпус у процесу разраде пројектних идеја.

Радионица ће бити одржана у просторијама Фондације Темпус у Београду.

Пријаву за радионицу можете извршити попуњавањем формулара на овом линку.  Рок за пријаве је 8. септембар, 2022. године до 23:59. У регистрационом формулару је потребно приложити и сажет нацрт пројектне идеје, уколико га имате.

Радионица је првенствено намењена особама које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката.

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција са конкретним пројектним идејама за КА210 Мала партнерства у области младих.

Напомињемо да се од свих учесника/ца очекује присуство током целог трајања радионице.

Само одабрани учесници и учесници на листи резерви ће добити позив за учешће. Број учесника радионица је ограничен. Учешће је бесплатно.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и послужење током радионица.

За све додатне информације, можете контактирати Групу за младе, информисање и спорт Фондације Темпус путем телефона 011 33 42 430, бирајући опцију 5, или мејлом путем адресе youth@tempus.ac.rs.

 

Skip to content