Poziv na TCA događaj „Study visit on Local Youth Work” u Litvaniji

Национална агенција за Еразмус+ из Литваније организује студијску посету на тему омладинскиог рада „Study visit on Local Youth Work” која ће се одржати од 11. до 16. априла 2023. године у Вилњусу.

Ова студијска посета ће окупити омладинске раднике и представнике локалних управа из европских земаља и омогућити им да упознају рад са младима у Литванији. Учесници ће бити упознати са литванским системом рада са младима, састаће се са представницима општина активним у омладинском раду, посетиће неколико омладинских центара у руралним и урбаним срединама и састати се са тамошњим практичарима омладинског рада.

Ова студијска посета је део стратешког партнерства EGL (Europe Goes Local) која има за циљ повећање квалитета локалног омладинског рада кроз међународну размену најбољих пракси.

Учешће се препоручује доносиоцима одлука, појединцима који се баве омладинским политикама, представницима локалних самоуправа задуженим за младе и омладинским радницима активним на локалном нивоу.

За више информација и пријаву посетите објаву на САЛТО платформи. Пре пријаве је потребно креирати налог на САЛТО платформи.  Рок за пријаву је 19.2.2023.

Број места је ограничен. Приликом избора учесника водиће се рачуна о квалитету попуњене пријаве, усклађености са темом и циљном групом догађаја као и познавању језика. Биће контактирани само кандидати који уђу у ужи избор.

НАПОМЕНА: Обука се организује као TCA активност (Training and Cooperation Activities) у оквиру Еразмус+ програма. Током трајања активности, организатор покрива трошкове смештаја и хране за учеснике, док Фондација Темпус покрива 95% трошкова путовања по принципу рефундације. Учесници су, сходно правилима Еразмус+ програма у обавези да са 5% суфинансирају своје учешће, као и да догађају присуствују у целости како би остварили право на рефундацију трошкова.

Све додатне информације могу се добити путем е-поште: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content