Poziv na TCA događaj „Study visit on Local Youth Work” u Litvaniji

Nacionalna agencija za Erazmus+ iz Litvanije organizuje studijsku posetu na temu omladinskiog rada „Study visit on Local Youth Work” koja će se održati od 11. do 16. aprila 2023. godine u Vilnjusu.

Ova studijska poseta će okupiti omladinske radnike i predstavnike lokalnih uprava iz evropskih zemalja i omogućiti im da upoznaju rad sa mladima u Litvaniji. Učesnici će biti upoznati sa litvanskim sistemom rada sa mladima, sastaće se sa predstavnicima opština aktivnim u omladinskom radu, posetiće nekoliko omladinskih centara u ruralnim i urbanim sredinama i sastati se sa tamošnjim praktičarima omladinskog rada.

Ova studijska poseta je deo strateškog partnerstva EGL (Europe Goes Local) koja ima za cilj povećanje kvaliteta lokalnog omladinskog rada kroz međunarodnu razmenu najboljih praksi.

Učešće se preporučuje donosiocima odluka, pojedincima koji se bave omladinskim politikama, predstavnicima lokalnih samouprava zaduženim za mlade i omladinskim radnicima aktivnim na lokalnom nivou.

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi. Pre prijave je potrebno kreirati nalog na SALTO platformi.  Rok za prijavu je 19.2.2023.

Broj mesta je ograničen. Prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja kao i poznavanju jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

NAPOMENA: Obuka se organizuje kao TCA aktivnost (Training and Cooperation Activities) u okviru Erazmus+ programa. Tokom trajanja aktivnosti, organizator pokriva troškove smeštaja i hrane za učesnike, dok Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije. Učesnici su, shodno pravilima Erazmus+ programa u obavezi da sa 5% sufinansiraju svoje učešće, kao i da događaju prisustvuju u celosti kako bi ostvarili pravo na refundaciju troškova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content