Poziv za podnošenje prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2023/2024. godinu

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku Vas poziva da se prijavite za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (eTwinning National Quality Label) za školsku 2023/2024. godinu. 

Rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2023/2024. godinu je 30. jun 2024. godine, do 23.59 časova. 

Oznaka kvaliteta je priznanje članovima eTwinning mreže za izuzetan nivo učestvovanja u eTwinning projektima i predstavlja javno priznanje i podsticaj školama i učenicima. eTwinning nacionalna oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje eTwinning evropske oznake kvaliteta, koja omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade. 

Jedan nastavnik može da prijavi najviše četiri svoja projekta za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta. 

Podsećamo članove eTwinning mreže da samo evropski eTwinning projekti (čiji su osnivači nastavnici škola iz dve različite zemlje) mogu da se prijave za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta. 

Kako bi ušle u proces evaluacije za dodelu eTwinning nacionalne oznake kvaliteta, prijave moraju da ispune sledeće preduslove: 

  • projekat mora da ima očigledan zajednički cilj, kao i zajednički plan aktivnosti;
  • projekat je završen ili je u završnoj fazi;
  • nastavnik koji podnosi prijavu je aktivno učestvovao u projektnim aktivnostima, što je detaljno obrazloženo u podnetoj prijavi;
  • saradnja partnera i rezultati/ishodi projekta su vidljivi i
  • nastavnik koji podnosi prijavu je vodio računa o bezbednosti na internetu i poštovanju autorskih prava.

Više informacija o prijavi, kao i praktični saveti, nalaze se na platformi European School Education Platform, na stranici posvećenoj eTwinning nacionalnim oznakama kvaliteta

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning mreže koji žele da podnesu prijave za nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje onlajn obuku od 27. do 31. maja 2024. godine − tri vebinara i dve interaktivne onlajn sesije. Na vebinarima će biti predstavljene oznake kvaliteta, uslovi za prijavu, koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a u okviru otvorenih vrata (interaktivnih onlajn sesija) učesnici će imati priliku da postave konkretna pitanja i dobiju praktične savete za unapređenje svojih prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta. 

Obuka eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (NQL) za školsku 2023/2024. godinu organizuje se od 27. do 31. maja prema sledećem rasporedu:

  1. Prvi vebinar „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta 2023/2024. godine – osnovne informacije i rok“ – 27. maj u 16.00 časova;
  2. Otvorena vrata za pitanja i odgovore (interaktivna onlajn sesija) − 28. maj od 16.00 do 17.00 časova;
  3. Drugi vebinar „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (NQL) − prvi i drugi kriterijum“ − 29. maj od 16.00 do 17.00 časova;
  4. Otvorena vrata za pitanja i odgovore (interaktivna onlajn sesija) − 30. maj od 11.00 do 12.00 časova;
  5. Treći vebinar „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (NQL) – treći, četvrti i peti kriterijum“ − 31. maj od 16.00 do 17.00 časova.

Prijavljivanje za obuku traje do 26. maja 2024. godine do 23.59 časova, i vrši se popunjavanjem registracionog formulara.

Na dan prvog vebinara, prijavljeni učesnici dobiće link za pristup vebinarima i otvorenim vratima.

Za sva dodatna pitanja i podršku obratite se eTwinning nacionalnom timu za podršku – imejlom na etwinning@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 7. 

Skip to content