Poziv za prijavu na događaj „Growing with ICM“ u Pragu

Erazmus+ nacionalna agencija iz Češke organizuje aktivnost međunarodne saradnje (Training and Cooperation Activity – TCA), pod nazivom „Growing with ICM“.

Događaj će biti održan 23. i 24. novembra 2021. godine u Pragu.

Ovaj događaj je namenjen korisnicima koji sprovode projekte međunarodne kreditne mobilnosti (International Credit Mobility – ICM). Događaj će se fokusirati na tri ključna faktora u sprovođenju ovih projekata:

  • Bezbednost i upravljanje kriznim situacijama;
  • Upravljanje finansijama;
  • Inkluziju.

Na događaju će biti reči i o drugim temama, poput uslova za izdavanje viza i ESPB kredita.

Učešćem na događaju, polaznici će:

  • Dobiti korisne informacije za uspešno sprovođenje projekata međunarodne kreditne mobilnosti;
  • Saznati najnovije informacije o tome šta se može očekivati u novom Programu;
  • Učestvovati u razmeni dobrih praksi i uspostaviti nove kontakte.

Osnovni preduslov za učešće na događaju jeste da je učesnik zaposlen na visokoškolskoj ustanovi u Srbiji koja sprovodi ili planira da sprovodi projekte međunarodne kreditne mobilnosti.

Prilikom odabira učesnika događaja, prednost će imati predstavnici samostalnih visokoškolskih ustanova koji rade u kancelarijama za međunarodnu saradnju, te koordinatori Erazmus+ projekata u visokom obrazovanju. Dodatnu prednost među gore navedenim profilima učesnika seminara imaju kandidati koji do sada nisu učestvovali u TCA aktivnostima.

S obzirom da je radni jezik događaja engleski, od učesnika se očekuje da govore engleski jezik i aktivno učestvuju u događaju.

Broj mogućih učesnika iz Srbije je ograničen. Zainteresovani za učešće na događaju se mogu prijaviti isključivo putem SALTO vebsajta do četvrtka, 30. septembra 2021. godine.

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

O statusu prijave biće obavešteni samo kandidati koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor na osnovu celokupne prijave.

Tokom trajanja TCA događaja koji se organizuju uživo, organizator pokriva troškove smeštaja i hrane učesnika dok Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije (učesnici su, shodno pravilima Erazmus+ programa, u obavezi da sa 5% sufinansiraju svoje učešće).

Uputstvo za prijavu

Najpre na vebsajtu salto-et.net kliknite dugme “Log in” u gornjem desnom uglu i kreirajte nalog koristeći opciju “Create Account” ili se ulogujte ukoliko već imate kreiran nalog. Prilikom kreiranja naloga potrebno je da navedete Vaš sektor, u ovom slučaju HE (Higher Education).

Zatim na profilu događaja “Growing with ICM” kliknite dugme “Apply” u donjem desnom uglu i popunite registracioni formular koji će se potom otvoriti.

*Prijavu popunite pažljivo odgovarajući na sva tražena polja na engleskom jeziku. U slučaju bilo kakvih tehničkih problema prilikom registracije ili prijave, možete nam pisati na tcas@tempus.ac.rs.

**Molimo Vas da imate u vidu da je na dnu registracionog formulara najpre ponuđena opcija Sačuvaj (Save), a nakon čuvanja je potrebno izabrati ociju Pošalji (Send).

Skip to content