Poziv za prijavu na konferenciju „fYOUture of YOUth” u  Bukureštu

Nacionalna agencija za Erazmus+ iz Rumunije organizuje konferenciju „fYOUture of YOUth” od 28.2. do 3.3.2023. godine u Bukureštu.

Na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji razmatraće se u kojoj meri evropski programi odgovaraju na aktuelne potrebe mladih i omladinskog sektora i kako bi trebalo da da se razvijaju budući programi i strukture za mlade kako bi bolje odgovorili na njihove potrebe i podržali aktuelnu i sledeću Evropsku strategiju za mlade.

Ciljevi događaja:

  • mapiranje aktuelnih evropskih programa posvećenih mladima, jakih strana i elemenata koje je potrebno poboljšati;
  • utvrđivanje načina na koji bi se programi mogli efikasnije implementirati i razvijanje sinergije među njima;
  • izrada rezolucije učesnika konferencije o budućnosti mladih u Evropi;
  • doprinos oblikovanju integrisanog i održivog ekosistema mladih EU.

Učesnici će imati priliku da:

  • se njihov glas čuje na međunarodnom nivou i da daju doprinos oblikovanju budućnosti mladih u Evropi;
  • nauče o različitim elementima programa namenjenih mladima predloženih na evropskom nivou i doprinesu pronalaženju najefikasnijih načina za njihovo sprovođenje i unapređenje kako bi se bolje odgovorilo na potrebe mladih;
  • zajedničkim snagama oblikuju dokument sa preporukama za unapređenje omladinskog sektora u budućnosti.

Na događaj se pozivaju omladinski radnici (omladinski lideri, menadžeri omladinskih projekata, koordinatori, omladinski mentori i treneri), istraživači u polju mladih, donosioci odluka, predstavnici omladinskih tela i sl.

Za više informacija i detalja o programu posetite objavu na SALTO platformi.

Zainteresovani mogu da se prijave za učešće na obuci popunjavanjem registracionog formulara na SALTO platformi (prethodno je neophodno kreirati nalog). Rok za prijavu je 22. januar 2023. godine.

Važno:

Odabranim učesnicima iz Srbije Fondacija Tempus pokriva 95% troškova puta po principu refundacije, dok organizatori obezbeđuju smeštaj i hranu.

Broj mesta na TSA događajima je ograničen i prilikom izbora učesnika vodi se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja, kao i poznavanju engleskog jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor. Fondacija Tempus može organizovati intervju i proveru znanja jezika. 

Više o TSA događajima može se pročitati ovde.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e pošte: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content