Poziv za prijavu na virtuelni događaj „Digital University“

Еразмус+ национална агенција из Пољске организује активност међународне сарадње (Training and Cooperation Activity – TCA), под називом Digital University. Good Practices and Recommendations for University 4.0.

Догађај ће бити одржан виртуелно, 08. децембра 2021. године.

Семинар има за циљ да се осврне на утицај који пандемија COVID-19 има на високо образовање и потребу за што ефикаснијом дигитализацијом високошколских установа.

У складу са тиме, на семинару ће учесници:

  • имати прилике да поделе стечена искуства из спровођења пројеката који се баве дигитализацијом,
  • моћи да разговарају са колегама и стручњацима како дигитални универзитет треба да изгледа,
  • анализирати које се врсте знања и вештина се могу предавати онлајн, и
  • проверити како се универзитети суочавају са изазовима промене процеса учења у дигиталној ери.

Имајући у виду да је Европска комисија 2020. објавила посебан позив за подношење предлога за стратешка партнерства са фокусом на дигитализацију, позивајући универзитете и друге заинтересоване стране да припреме и поднесу пројекте дигитализације, на овом догађају ће управо бити речи и о неким од тих пројеката.

Учешћем на догађају, полазници ће имати прилику да размене добре праксе и прикупе препоруке за високошколске установе како да се припреме за изазове везане за дигитализацију и нове начине држања наставе виртуелно.

Основни предуслов за учешће на догађају јесте да је учесник запослен на високошколској установи у Србији и да је заинтересован да прошири своје знање и разумевање различитих аспеката дигитализације које ће моћи да примени на својој високошколској установи.

Приликом одабира учесника догађаја, предност ће имати кандидати који до сада нису учествовали у TCA активностима.

С обзиром да је радни језик догађаја енглески, од учесника се очекује да говоре енглески језик и активно учествују у догађају.

Број могућих учесника из Србије је ограничен. Заинтересовани за учешће на догађају се могу пријавити искључиво путем SALTO вебсајта до понедељка, 15. новембра 2021. године. 

Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.

О статусу пријаве биће обавештени само кандидати који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве.

Више детаља о догађају можете пронаћи овде.

Упутство за пријаву

Да бисте се пријавили на овај догађај, пратите следеће упутство.

Најпре на вебсајту salto-et.net кликните дугме “Log in”  у горњем десном углу и креирајте налог користећи опцију “Create Account” или се улогујте уколико већ имате креиран налог. Приликом креирања налога потребно је да наведете Ваш сектор, у овом случају HE (Higher Education).

Затим на профилу догађаја “Digital University. Good Practices and Recommendations for University 4.0” кликните дугме “Apply” у доњем десном углу и попуните регистрациони формулар који ће се потом отворити.

Молимо Вас да имате у виду да је на дну регистрационог формулара најпре понуђена опција Сачувај (Save), а након чувања је потребно изабрати опцију Пошаљи (Send).

*У случају било каквих техничких проблема приликом регистрације или пријаве, можете нам писати на tcas@tempus.ac.rs.

Skip to content