Poziv za prijavu na virtuelni događaj „Digital University“

Erazmus+ nacionalna agencija iz Poljske organizuje aktivnost međunarodne saradnje (Training and Cooperation Activity – TCA), pod nazivom Digital University. Good Practices and Recommendations for University 4.0.

Događaj će biti održan virtuelno, 08. decembra 2021. godine.

Seminar ima za cilj da se osvrne na uticaj koji pandemija COVID-19 ima na visoko obrazovanje i potrebu za što efikasnijom digitalizacijom visokoškolskih ustanova.

U skladu sa time, na seminaru će učesnici:

  • imati prilike da podele stečena iskustva iz sprovođenja projekata koji se bave digitalizacijom,
  • moći da razgovaraju sa kolegama i stručnjacima kako digitalni univerzitet treba da izgleda,
  • analizirati koje se vrste znanja i veština se mogu predavati onlajn, i
  • proveriti kako se univerziteti suočavaju sa izazovima promene procesa učenja u digitalnoj eri.

Imajući u vidu da je Evropska komisija 2020. objavila poseban poziv za podnošenje predloga za strateška partnerstva sa fokusom na digitalizaciju, pozivajući univerzitete i druge zainteresovane strane da pripreme i podnesu projekte digitalizacije, na ovom događaju će upravo biti reči i o nekim od tih projekata.

Učešćem na događaju, polaznici će imati priliku da razmene dobre prakse i prikupe preporuke za visokoškolske ustanove kako da se pripreme za izazove vezane za digitalizaciju i nove načine držanja nastave virtuelno.

Osnovni preduslov za učešće na događaju jeste da je učesnik zaposlen na visokoškolskoj ustanovi u Srbiji i da je zainteresovan da proširi svoje znanje i razumevanje različitih aspekata digitalizacije koje će moći da primeni na svojoj visokoškolskoj ustanovi.

Prilikom odabira učesnika događaja, prednost će imati kandidati koji do sada nisu učestvovali u TCA aktivnostima.

S obzirom da je radni jezik događaja engleski, od učesnika se očekuje da govore engleski jezik i aktivno učestvuju u događaju.

Broj mogućih učesnika iz Srbije je ograničen. Zainteresovani za učešće na događaju se mogu prijaviti isključivo putem SALTO vebsajta do ponedeljka, 15. novembra 2021. godine. 

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

O statusu prijave biće obavešteni samo kandidati koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor na osnovu celokupne prijave.

Više detalja o događaju možete pronaći ovde.

Uputstvo za prijavu

Da biste se prijavili na ovaj događaj, pratite sledeće uputstvo.

Najpre na vebsajtu salto-et.net kliknite dugme “Log in”  u gornjem desnom uglu i kreirajte nalog koristeći opciju “Create Account” ili se ulogujte ukoliko već imate kreiran nalog. Prilikom kreiranja naloga potrebno je da navedete Vaš sektor, u ovom slučaju HE (Higher Education).

Zatim na profilu događaja “Digital University. Good Practices and Recommendations for University 4.0” kliknite dugme “Apply” u donjem desnom uglu i popunite registracioni formular koji će se potom otvoriti.

Molimo Vas da imate u vidu da je na dnu registracionog formulara najpre ponuđena opcija Sačuvaj (Save), a nakon čuvanja je potrebno izabrati opciju Pošalji (Send).

*U slučaju bilo kakvih tehničkih problema prilikom registracije ili prijave, možete nam pisati na tcas@tempus.ac.rs.

Skip to content