Poziv za prijavu na virtuelni događaj posvećen inicijativi Evropska studentska kartica

Фондација Темпус организује TCA догађај (Training and  Cooperation Activities), под називом ”Digital implementation of Erasmus+ mobility projects in higher education – introducing the European Student Card Initiative”.

Виртуелни догађај на тему иницијативе Европска студентска картица ће бити одржан у петак 09. јула 2021. године, у периоду од 11:00 до 14:30 часова, путем Microsoft Teams алата.

Прелиминарни дневни ред догађаја се налази на овом линку.

Европска студентска картица је иницијатива која има за циљ дигитализацију и упрошћавање административних процеса на високошколским установама, а који се односе на спровођење Еразмус+ пројеката мобилности у високом образовању.

Иницијатива ће студентима знатно олакшати пријављивање за одлазак, као и боравак на мобилности, који ће путем Еразмус мобилне апликације моћи лако да приступе неопходним подацима везаним за њихову мобилност и на тај начин значајно да побољшају своје Еразмус искуство.

Учешћем у овој иницијативи ће и високошколске установе стећи бројне могућности које ће им знатно олакшати рад на администрирању пројеката мобилности у високом образовању.

Учесници догађаја ће моћи да препознају специфичности иницијативе Европска студентска картица и њених саставних делова – Еразмуса без папира (и посебно Еразмус контролне табле), онлајн уговора о учењу, Европског студентског идентификатора и Еразмус+ апликације за телефоне.

Додатно, учесници виртуелног догађаја би требало да сазнају о предностима, али и обавезама које доноси иницијатива Европска студентска картица, из административне перспективе.

Коначно, учесници догађаја ће научити како примена иницијативе изгледа са институционалног становишта, али подједнако важно и како треба да управљају Ерасмус+ мобилностима путем Ерасмус контролне табле. 

Основни предуслов за учешће на виртуелном семинару јесте да је учесник запослен на високошколској установи у Србији.

Приликом одабира учесника виртуелног семинара, предност ће имати представници канцеларија за међународну сарадњу високошколских установа које су носиоци Еразмус повеље за високо образовање. Такође, позивамо и представнике управа самосталних високошколских установа, а који су задужени за међународну сарадњу, да се пријаве за учешће на виртуелном догађају.

С обзиром на то да је радни језик догађаја енглески, од учесника се очекује да говоре енглески језик и активно учествују у самом догађају.

Број могућих учесника из Србије је ограничен. Заинтересовани за учешће на виртуелном догађају се могу пријавити искључиво путем регистрационог формулара до среде, 30. јуна 2021. године, до 23:59 часова. 

Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.

О статусу пријаве биће обавештени само кандидати који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве.

Skip to content