Poziv za prijavu na virtuelni događaj posvećen inicijativi Evropska studentska kartica

Fondacija Tempus organizuje TCA događaj (Training and  Cooperation Activities), pod nazivom ”Digital implementation of Erasmus+ mobility projects in higher education – introducing the European Student Card Initiative”.

Virtuelni događaj na temu inicijative Evropska studentska kartica će biti održan u petak 09. jula 2021. godine, u periodu od 11:00 do 14:30 časova, putem Microsoft Teams alata.

Preliminarni dnevni red događaja se nalazi na ovom linku.

Evropska studentska kartica je inicijativa koja ima za cilj digitalizaciju i uprošćavanje administrativnih procesa na visokoškolskim ustanovama, a koji se odnose na sprovođenje Erazmus+ projekata mobilnosti u visokom obrazovanju.

Inicijativa će studentima znatno olakšati prijavljivanje za odlazak, kao i boravak na mobilnosti, koji će putem Erazmus mobilne aplikacije moći lako da pristupe neophodnim podacima vezanim za njihovu mobilnost i na taj način značajno da poboljšaju svoje Erazmus iskustvo.

Učešćem u ovoj inicijativi će i visokoškolske ustanove steći brojne mogućnosti koje će im znatno olakšati rad na administriranju projekata mobilnosti u visokom obrazovanju.

Učesnici događaja će moći da prepoznaju specifičnosti inicijative Evropska studentska kartica i njenih sastavnih delova – Erazmusa bez papira (i posebno Erazmus kontrolne table), onlajn ugovora o učenju, Evropskog studentskog identifikatora i Erazmus+ aplikacije za telefone.

Dodatno, učesnici virtuelnog događaja bi trebalo da saznaju o prednostima, ali i obavezama koje donosi inicijativa Evropska studentska kartica, iz administrativne perspektive.

Konačno, učesnici događaja će naučiti kako primena inicijative izgleda sa institucionalnog stanovišta, ali podjednako važno i kako treba da upravljaju Erasmus+ mobilnostima putem Erasmus kontrolne table. 

Osnovni preduslov za učešće na virtuelnom seminaru jeste da je učesnik zaposlen na visokoškolskoj ustanovi u Srbiji.

Prilikom odabira učesnika virtuelnog seminara, prednost će imati predstavnici kancelarija za međunarodnu saradnju visokoškolskih ustanova koje su nosioci Erazmus povelje za visoko obrazovanje. Takođe, pozivamo i predstavnike uprava samostalnih visokoškolskih ustanova, a koji su zaduženi za međunarodnu saradnju, da se prijave za učešće na virtuelnom događaju.

S obzirom na to da je radni jezik događaja engleski, od učesnika se očekuje da govore engleski jezik i aktivno učestvuju u samom događaju.

Broj mogućih učesnika iz Srbije je ograničen. Zainteresovani za učešće na virtuelnom događaju se mogu prijaviti isključivo putem registracionog formulara do srede, 30. juna 2021. godine, do 23:59 časova. 

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

O statusu prijave biće obavešteni samo kandidati koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor na osnovu celokupne prijave.

Skip to content