Poziv za učešće na eTwinning seminaru „Saradnja škola iz zemalja Dunavske regije“ u Austriji

eTwinning nacionalni tim za podršku u Austriji organizuje eTwinning seminar „Saradnja škola iz zemalja Dunavske regije“ (eTwinning Seminar: School cooperation in the Danube Region) u periodu od 12. do 14. juna 2024. godine u Kremsu. 

Na ovom seminaru omogućeno je učešće dva nastavnika iz Republike Srbije. 

eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće. 

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove: 

  • da rade u osnovnoj ili srednjoj školi u Republici Srbiji, sa uzrastom učenika od 10 do 19 godina;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da dobro govore engleski jezik.

Prilikom odabira učesnika imaće prednost kandidati koji do sada nisu učestvovali na eTwinning seminarima i radionicama u inostranstvu. 

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor, na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor na engleskom jeziku putem platforme Teams

Konačnu odluku o odabiru učesnika eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji doneće na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora. 

Da biste se prijavili na ovaj događaj potrebno je da popunite registracioni formular

Rok za prijavu je 6. maj 2024. godine, do 23.59 časova. 

O ishodu prijave imejlom biće obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor. 

Nakon seminara, učesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning projekat i predstavi iskustva sa seminara, najkasnije do oktobra 2024. godine. 

Dokaz o prezentaciji, u vidu fotografije sa predavanja i prezentacije, učesnik treba da dostavi na imejl-adresu etwinning@tempus.ac.rs

Napomene: 

Odabranim kandidatima biće obezbeđeno: 

  • učešće na seminaru;
  • prevoz do i od Kremsa;
  • smeštaj u hotelu i obroci.

U zavisnosti od raspoloživosti prevoza, moguć je polazak na seminar dan pre početka seminara ili povratak dan nakon njegovog završetka. 

eTwinning  nacionalni tim za podršku isplatiće odabranim kandidatima za putovanje dnevnice u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu. 

Od učesnika seminara očekuje se da ponese svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj kojim može da pristupi svom eTwinning profilu tokom seminara. 

Za sve dodatne informacije možete da se obratite eTwinning nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji telefonom na broj 011/3342 430  ili imejlom na adresu etwinning@tempus.ac.rs

Skip to content