Poziv za učestvovanje na eTwinning radionici za profesionalno usavršavanje nastavnika i vaspitača na temu prostora/okruženja za učenje

eTwinning radionica na temu prostora i okruženja za učenje „Online Workshop for eTwinning teachers on the theme Learning spaces“ organizuje se od 2. do 4. marta putem interneta. Na ovom događaju omogućeno je učešće 3 učesnika iz Republike Srbije. Program događaja nalazi se ovde.

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove za prijavljivanje:

  • da rade u osnovnoj školi, srednjoj školi ili predškolskoj ustanovi u Republici Srbiji;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da učestvuju na barem dva evropska eTwinning projekta;
  • da dobro govore engleski jezik.

Prilikom odabira učesnika, prednost će se dati kandidatima koji do sada nisu učestvovali na eTwinning konferencijama, seminarima i radionicama. Kriterijum za selekciju učesnika će biti i poznavanje engleskog jezika, motivacija za učešće u seminaru kao i iskustvo na eTwinning portalu.

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor, na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor na engleskom jeziku putem platforme Teams. Konačnu odluku o odabiru učesnika eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Prijavljivanje za učešće na ovom događaju otvoreno je do 13. februara 2022. godine u 23.59 časova, a vrši se putem registracionog formulara.

O ishodu prijave će, putem imejla, biti obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor.

Podrazumevaće se da izabrani kandidati aktivno prate radionicu za profesionalno usavršavanje onlajn.

Nakon događaja, učesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning projekat i predstavi iskustva sa onlajn radionice, najkasnije do juna 2022. godine. Dokaz o tome, u vidu fotografije sa predavanja i sl, treba da dostavi na imejl adresu etwinning@tempus.ac.rs.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti eTwinning nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji putem telefona i e-pošte:

011/3342 430

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs

Skip to content