Predstojeća TCA aktivnost za sektor obrazovanja u Hrvatskoj

Poziv za prijavu na TCA događaj o inkluziji u Erazmus+ projektima od 15. do 18.novembra u Hrvatskoj

 „Embrace inclusion and diversity in your Erasmus+ projects!” od 15. do 18. novembra 2022. godine u Hrvatskoj

Hrvatska nacionalna agencija za Erazmus+ organizuje seminar na temu inkluzije i različitosti u Erazmus+ projektima (Embrace inclusion and diversity in your Erasmus+ projects!) od 15. do 18. novembra 2022. godine u Zagrebu. Seminar će obuhvatiti panel diskusije, izlaganja eksperata, obuke i radionice za korisnike KA1 i KA2 projekata u sektoru obrazovanja, i biće održan u hibridnom obliku (uživo i onlajn).

Glavni cilj seminara jeste povećanje kapaciteta učesnika za uključivanje pojedinaca sa smanjenim mogućnostima u svoje tekuće i buduće Erazmus+ projekte.

Na seminar se pozivaju pojedinci aktivni u sektoru opšteg, stručnog, visokog i obrazovanja odraslih koji imaju odobrene KA1 ili KA2 projekte. Od učesnika se očekuje znanje engleskog jezika, koji će biti radni jezik događaja na nivou potrebnom za aktivno učešće na događaju (najmanje na nivou B2).

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi.

Rok za prijavu je 2.9.2022.

Broj mesta je ograničen. Fondacija Tempus je u mogućnosti da na događaj pošalje dvoje učesnika, kao i da  omogući onlajn učešće za još dvoje učesnika iz Srbije. Prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja kao i poznavanju jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

NAPOMENA: Obuka se organizuje kao TCA aktivnost (Training and Cooperation Activities) u okviru Erazmus+ programa. Tokom trajanja aktivnosti, organizator pokriva troškove smeštaja i hrane za učesnike, dok Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije. Učesnici su, shodno pravilima Erazmus+ programa u obavezi da sa 5% sufinansiraju svoje učešće, kao i da događaju prisustvuju u celosti kako bi ostvarili pravo na refundaciju troškova.

Uputstvo za prijavu preko SALTO platforme:

Najpre na stranici salto-et.net kreirajte nalog koristeći opciju Create Account ili se ulogujte ukoliko već imate kreiran nalog. Prilikom kreiranja naloga potrebno je da u polju Sending National Agency odaberete RS01-Foundation Tempus. Zatim na linku željenog događaja kliknite dugme Apply i na engleskom jeziku popunite formular koji će se otvoriti. Imajte u vidu da je na dnu registracionog formulara najpre ponuđena opcija Save, a nakon čuvanja je potrebno izabrati i opciju Send.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content