Predstojeće TCA aktivnosti za sektor obrazovanja

Training and Cooperation Activities (TCA) су међународне активности (семинари, обуке, конференције) које су саставни део Еразмус+ програма. У наставку вести погледајте позиве за ТCА догађаје отворене за пријаве појединaца из Србије активних у пољу формалног образовања, за које Фондација Темпус покрива 95% трошкова путовања по принципу рефундације, док организатори покривају трошкове смештаја и хране учесника.

Контактни семинар „Digital learning for adult learners” од 7. до 10. новембра 2022. године у Белгији

Овај семинар је намењен појединцима из области образовања одраслих и стручног образовања и обука који ће на семинару имати прилику да пронађу партнере за пројекте малих партнерстава који би били поднети у 2023. години.

Учешће се препоручује појединцима из области образовања одраслих и стручног образовања и обука који су заинтересовани за процес дигиталне трансформације у својим установама, желе да успоставе ефикасан прелаз на дигитално образовање/обуке и/или да се фокусирају на иновацију и дизајн дигиталног наставног садржаја.

Учесници ће имати прилику да на овом контактном семинару боље разумеју правила Еразмус+ програма, развију мреже за будућу сарадњу и предлоге пројеката малих партнерстава, а очекује се и да семинар подстакне укључивање нових организација у Еразмус+ програм.

Од учесника се очекује знање енглеског језика на нивоу потребном за активно учешће на догађају.

За пријаву на овај семинар попуните регистрациони формулар.

Рок за пријаву је 11.9.2022.

Контактни семинар „Small scale partnerships for special needs schools” од 14. до 17. новембра 2022. године у Белгији

Циљ овог семинара је да пружи прилику представницима школа за ученике са посебним потребама да стекну увид у изазове и потребе ових институција у Европи као и да им пружи подршку за развијање пројеката малих партнерстава.

Учесници ће имати прилику да унапреде вештине потребне за рад са децом и ученицима са посебним потребама, поделе своја искуства са осталим учесницима, као и да се боље упознају са могућностима које пружа Еразмус+ програм у области образовања деце и ученика са посебним потребама.

Од учесника се очекује знање енглеског језика на нивоу потребном за активно учешће на догађају.

За пријаву на овај семинар попуните регистрациони формулар.

Рок за пријаву је 11.9.2022.

Упутство за пријаву преко САЛТО платформе:

Најпре на страници salto-et.net креирајте налог користећи опцију Create Account или се улогујте уколико већ имате креиран налог. Приликом креирања налога потребно је да у пољу Sending National Agency одаберете RS01-Foundation Tempus. Затим на линку жељеног догађаја кликните дугме Apply и на енглеском језику попуните формулар који ће се отворити. Имајте у виду да је на дну регистрационог формулара најпре понуђена опција Savе, а након чувања је потребно изабрати и опцију Send.

Напомена:

Број места на ТЦA догађајима је ограничен и приликом избора учесника водиће се рачуна о квалитету попуњене пријаве, усклађености са темом и циљном групом догађаја као и познавању језика. Биће контактирани само кандидати који уђу у ужи избор.

Све додатне информације могу се добити путем е-поште: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content