Predstojeće TCA aktivnosti za sektor obrazovanja

Training and Cooperation Activities (TCA) su međunarodne aktivnosti (seminari, obuke, konferencije) koje su sastavni deo Erazmus+ programa. U nastavku vesti pogledajte pozive za TCA događaje otvorene za prijave pojedinaca iz Srbije aktivnih u polju formalnog obrazovanja.

Stepping up foreign language learning and teaching” od 26. do 27. septembra 2022. godine u Estoniji

Dvodnevni seminar u Talinu biće posvećen dobrim praksama, metodama i alatima u učenju i podučavanju jezika. Učesnici će imati priliku da upoznaju kolege iz Evrope i sa njima razgovaraju o aktuelnim temama: koje lekcije su naučene u toku pandemije i kako će podučavanje jezika izgledati u budućnosti; kako podržati razvoj jezičkih i  interkulturalnih veština kod učenika kroz mobilnost i međunarodne projekte…

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi.

Mogu se prijaviti nastavnici jezika aktivni u oblasti opšteg obrazovanja.

Rok za prijavu je 29.6.2022.

Accreditation in Erasmus+ od 5. do. 7. septembra 2022. godine na Malti

TCA Obuka na Malti namenjena je predstavnicima ustanova koje nameravaju da podnesu prijavu za Erazmus akreditaciju u oblasti opšteg, stručnog ili obrazovanja odraslih u narednom konkursnom roku. Pored obuke uživo na Malti, program predviđa i onlajn obuku u poslednjoj sedmici septembra.

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi.

Rok za prijavu je 15.7.2022.

First step first” od 29. avgusta do 2. septembra u Rumuniji

Seminar će se održati u Bukureštu a namenjen je predstavnicima ustanova opšteg, stručnog ili obrazovanja odraslih koje ranije nisu učestvovale u Erazmus+ programu, a koje se bave inkluzivnim aktivnostima ili radom sa ranjivim grupama. Učesnici seminara će imati priliku da saznaju više o Programu, naročito o projektima za mala partnerstva, kao i da razviju svoju projektnu ideju i upoznaju potencijalne partnere. Pri izboru učesnika, prednost će imati kandidati sa konkretnim idejama za KA2 projekat.

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi.

Rok za prijavu je 20.7.2022. (Važno: Fondacija Tempus će uzeti u obzir prijave pristigle isključivo do 20. jula, bez obzira na rokove navedene na SALTO platformi)

Blended mobilities as a means of improving study programmesod 19. do 21. oktobra u Slovačkoj

Seminar u Bratislavi će se baviti kombinovanim mobilnostima i digitalizacijom. Okupiće nastavnike koji su iskusni sa ovom temom i one koji su manje iskusni, oni će imati priliku da kroz razmenu dobre prakse saznaju kako kombinovane mobilnosti mogu poboljšati njihove nastavne planove i programe i privući učenike ako je mobilnost praćena visokim nivoom digitalizacije u školi. Mogu se prijaviti pojedinci aktivni u ustanovama opšteg i stručnog obrazovanja.

Za više informacija i prijavu posetite objavu na SALTO platformi.

Rok za prijavu je 20.7.2022. (Važno: Fondacija Tempus će uzeti u obzir prijave pristigle isključivo do 20. jula, bez obzira na rokove navedene na SALTO platformi).

Uputstvo za prijavu preko SALTO platforme:

Najpre na stranici salto-et.net kreirajte nalog koristeći opciju Create Account ili se ulogujte ukoliko već imate kreiran nalog. Prilikom kreiranja naloga potrebno je da u polju Sending National Agency odaberete RS01-Foundation Tempus. Zatim na linku željenog događaja kliknite dugme Apply i na engleskom jeziku popunite formular koji će se otvoriti. Imajte u vidu da je na dnu registracionog formulara najpre ponuđena opcija Save, a nakon čuvanja je potrebno izabrati i opciju Send.

Napomene:

Broj mesta na TCA događajima je ograničen i prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja kao i poznavanju jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Tokom trajanja TCA događaja organizatori pokrivaju troškove smeštaja i hrane učesnika dok Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije (učesnici su, shodno pravilima Erazmus+ programa u obavezi da sa 5% sufinansiraju svoje učešće).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte: tcas@tempus.ac.rs

Skip to content