Prijava za onlajn TCA seminar „Media Literacy and Disinformation”

Nemačka nacionalna agencija organizuje 16. i 17. februara 2022. godine onlajn TCA događaj na temu „Media Literacy and Disinformation”

Ovaj događaj je namenjen nastavnicima u oblasti opšteg obrazovanja koji rade sa decom uzrasta od 10 do 15 godina, a koji su motivisani da konkurišu za Erazmus+ projekte u 2022. godini. Osnovni cilj ovog seminara je osposobljavanje nastavnika za bavljenje temom dezinformacije na svojim časovima.

S obzirom na značajan porast lažnih vesti i teorija zavere tokom pandemije virusa COVID-19, prepoznata je potreba za adekvatnim korišćenjem digitalnih tehnologija i savladavanjem određenih tehnika u oblasti medijske pismenosti kako bi se na taj način prepoznale lažne informacije koje dopiru pre svega do dece i mladih.

Predstavnici novinarske organizacije „Lie Detectors“ obezbediće učesnicima seminara materijale koji će im pomoći da na svojim časovima adekvatno obrađuju problem dezinformacije i medijske pismenosti.

Osim toga, učesnici seminara će biti upoznati sa osnovnim karakteristikama Erazmus+ programa, kao i mogućnostima koje on pruža, a sve sa ciljem uključivanja u mobilnosti u oblasti opšteg obrazovanja, kao i u eTwinning projekte.

Rok za prijavu je 28. januar 2022. godine, a prijave se podnose putem formulara na sajtu salto-et.net.

Preduslov za prijavu je poznavanje engleskog jezika.

UPUTSTVO ZA PRIJAVU

Na sajtu salto-et.net kliknite dugme Log in u gornjem desnom uglu i kreirajte nalog koristeći opciju Create Account, a ukoliko već imate kreiran nalog, ulogujte se. Prilikom kreiranja naloga, potrebno je da navedete sektor – u ovom slučaju SE (School Education). Potom na profilu TSA događaja Media Literacy and Disinformation kliknite na dugme Apply u donjem desnom uglu i popunite registracioni formular koji će se potom otvoriti.

Pre nego što pošaljete prijavu, proverite da li ste popunili sva polja na engleskom jeziku.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:
Telefon: 011/3342 430, opcija 3
E-pošta: Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs

Skip to content