Profesionalno unapređenje nastavnika u doba digitalnih tehnologija – Evropska školska mreža i Future Classroom Lab

Evropska školska mreža (European Schoolnet) organizuje kurseve u svom centru Future Classroom Lab za obuku od 2012. godine. Ovaj jedinstven i inspirativan centar koji se nalazi u Briselu pruža mogućnost posetiocima da na novi način osmisle ulogu pedagogije, tehnologije i dizajna u svojim učionicama. Ove obuke se naplaćuju i organizuju se kao radionice ili kursevi u trajanju od dva do pet dana sa ciljem da adresiraju današnje obrazovne izazove i utiču na učionice budućnosti.

Future Classroom Lab sa zadovoljstvom poziva nastavnike i stručnjake u oblasti obrazovanja da pogledaju katalog kurseva ove inicijative za 2023. godinu.

U katalogu se nalaze kursevi koji će biti organizovani do kraja ove godine. Cilj ovih kurseva je da učesnicima predstave inovativne pedagoške koncepte kao što su aktivno učenje, podučavanje STEM predmeta, kreiranje inkluzivnih obrazovnih prostora, kreativnost i interaktivne tehnologije. Učesnici će imati prilike da putem primera nauče kako da tradicionalnu učionicu u kojoj nastavnik drži predavanje pretvore u prostor koji je usmeren na učenike i gde učenici preuzimaju kontrolu nad svojim procesom učenja. Registracije su otvorene za 2023. godinu i možete se prijavit ovde.

Više o kursevima možete pogledati ovde.

Ako želite da se prijavite na kurs ili da dobijete više informacija možete pisati na fcl_courses@eun.org

Skip to content