Radionica za pripremu projekata Partnerstava za saradnju u oblasti visokog obrazovanja

Fondacija Tempus u sredu 8. februara 2023. godine organizuje jednodnevnu radionicu za pisanje projekata Partnerstava za saradnju u oblasti visokog obrazovanja (Cooperation Partnerships in the Field of Higher Education – KA220-HED).

Radionica je namenjena predstavnicima visokoškolskih ustanova i drugih ustanova i udruženja čiji rad može biti od značaja za oblast visokog obrazovanja, a koji planiraju da konkurišu za projekte partnerstava za saradnju u ovoj oblasti u tekućem konkursnom roku.

Radionica će biti održana uživo, u Beogradu, u prostorijama Fondacije Tempus (Žabljačka 12), u periodu 11-17 časova.

Prijavljivanje za radionicu je moguće isključivo putem registracionog formulara koji možete naći na ovom linku. Rok za prijavu je četvrtak, 2. februar 2023. godine do 23.59 časova.

Uz registracioni formular potrebno je priložiti i sažet nacrt projektne ideje.

Usled ograničenog broja mesta, kratak opis projektne ideje biće jedan od kriterijuma selekcije za učešće na radionici, kako bi se omogućilo učešće predstavnika projektnih timova koji rade na konkretnoj prijavi, te im je obuka najpotrebnija. Vodiće se računa i o učešću različitih tipova institucija i geografskoj rasprostranjenosti.

Takođe, zbog ograničenog broja mesta i epidemioloških mera, zamolićemo da se najviše dve osobe iz projektnog tima prijave za učešće. Ukoliko interesovanje bude veliko, postoji mogućnost i da samo jedna osoba iz projektnog tima bude odabrana za učešće na radionici.

Po završetku radionice, učesnici će moći da:

  • ovladaju procedurama za podnošenje projekata u okviru KA2 Partnerstva za saradnju u oblasti visokog obrazovanja i podnesu prijavu u skladu sa tehničkim zahtevima,
  • upoznaju se sa načinom finansiranja projektnih aktivnosti,
  • nauče kako da formiraju radne pakete i kako da napišu sve delove projektne prijave,
  • saznaju kriterijume selekcije KA2 projekata,
  • upoznaju se sa specifičnostima projektne dokumentacije i primene stečena saznanja u razradi svoje projektne ideje,
  • informišu se o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu pisanja projekta.

Radionica je besplatna. Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale i posluženje tokom radionice.

Za sve dodatne informacije, možete da kontaktirate Grupu za visoko obrazovanje Fondacije Tempus putem telefona 011 33 42 430, birajući opciju 4, ili imejlom putem adrese higher-education@tempus.ac.rs.

Skip to content