Rezultati poziva za projekte Izgradnje kapaciteta u stručnom obrazovanju i obukama

Извршна агенција за образовање и културу (EACEA) у Бриселу објавила је резултате Позива за пројекте у области Изградње капацитета у области стручног образовања и обука (Capacity building in VET) за 2022. годину. Рок за подношење пријава је био 31. март 2022.

Укупно је пристигла 121 пријава у овом позиву, од којих је 120 испунило формалне критеријуме и прошло процес оцењивања. Укупно је одабрано 58 пријава за финансирање. Пријаве партнера из различитих региона су разматране у складу са буџетом додељним за сваки од региона појединачно.

Укупан буџет за пројекте Изградње капацитета у ВЕТ-у за 2022. годину је 21,321,260 евра, распоређен на 6 региона. Укупан буџет додељен установама из региона Западни Балкан, међу којима се налазе и организације из Србије, је 6,265,836 евра.

Од девет одобрених пројеката организација из Србије у овом позиву, осам учествује у пројектима Изградње капацитета у ВЕТ-у као партнер, док је једна организација координатор пројекта. На следећој страници ће се ускоро наћи коначна листа свих одобрених пројеката.

Пројекти изградње капацитета су међународни пројекти намењени приватним и јавним организацијама активним у области стручног образовања и обука. За ову врсту пројекaта могу се пријавити организације са седиштем у некој од земаља чланица Европске уније или трећих земаља придружених Програму (Северна Македонија, Турска, Србија, Исланд, Норвешка, Лихтенштајн), док организације из трећих земаља које не учествују пуноправно у Програму могу бити партнери на пројекту.

Циљ КА2 пројеката Изградње капацитета у ВЕТ-у је да се кроз међународна партнерства подрже релевантност, доступност и одзив институција и система стручног образовања и обука, као покретач одрживог друштвено-економског развоја у трећим земљама које не учествују пуноправно у Програму.

Рок за подношење пријава у новом року је 28. фебруар 2023. до 17 часова по средњоевропском времену, а буџет намењен установама из региона Западни Балкан износи 8,028,496 евра.

За сва додатна питања у вези за овом врстом пројеката можете се обратити Извршној агенцији у Бриселу, тиму за пројекте изградње капацитета у стручном образовању, путем мејла на EACEA-EPLUS-CBVET@ec.europa.eu. Пријавни формулар и Позив можете пронаћи овде.

Skip to content