Upitnik o uticaju eTwinning-a na unapređenje digitalnih kompetencija

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje istraživanje o uticaju eTwinning-a na unapređenje digitalnih kompetencija nastavnika i učenika i povećanje upotrebe IKT alata u nastavi. eTwinning je besplatan internet portal koji povezuje zaposlene u školama i predškolskim ustanovama širom Evrope u cilju saradnje, razmene ideja, profesionalnog usavršavanja i razvoja zajedničkih virtuelnih projekata kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi. Budući da je eTwinning prisutan u Srbiji od 2015. godine, a naročito u novoj obrazovnoj realnosti koja podrazumeva kombinovano učenje i sve veću upotrebu IKT-a u svim segmentima života, od značaja je sagledavanje njegovog uticaja na rad nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, kao i na učenike i decu sa kojima radite.

Cilj ovog istraživanja je da se ispitaju stavovi nastavnika o uticaju rada na eTwinning platformi na unapređenje kako ličnih digitalnih kompetencija tako i digitalnih kompetencija učenika, kao i da se proceni upotreba IKT alata i digitalnih medija kao deo iskustva u radu na eTwinning projektima.

eTwinneri su poznati po svojoj posvećenosti ovoj zajednici, pa se nadamo da ćete i ovoga puta uzeti aktivno učešće u istraživanju i popuniti Upitnik o uticaju eTwinninga na unapređenje digitalnih kompetencija nastavnika i učenika i povećanje upotrebe IKT alata u nastavi, koji šaljemo svim aktivnim korisnicima portala u Srbiji. Popunjavanje Upitnika ne bi trebalo da Vam oduzme više od desetak minuta. Upitnik će biti otvoren do 10. aprila, do kraja dana (23:59), te Vas molimo da ga najkasnije do tada popunite. Kako bismo Vam se zahvalili na učešću u istraživanju, svi eTwinneri koji popune ovaj Upitnik dobiće mali poklon od eTwinning nacionalnog tima za podršku, o čemu ćemo Vas dodatno obavestiti po završetku istraživanja.

U Evropi ima već preko milion registrovanih eTwinnera. Cenimo mišljenje svakoga od vas – Vi ste jedan u milion!

Hvala Vam na trudu i izdvojenom vremenu,

eTwinning nacionalni tim za podršku

Skip to content