Vebinar „eTwinning tema za 2022. godinu – Naša budućnost – lepa, održiva, zajednička: škole i novi evropski Bauhaus”

Fondacija Tempus i eTwinning nacionalni tim za podršku 21. aprila organizuju vebinar „eTwinning tema za 2022. godinu – Naša budućnost – lepa, održiva, zajednička: škole i novi evropski Bauhaus.

Inspirisana dizajnerskim pokretom koji je nastao iz obrazovnog projekta u drugoj deceniji 20.veka, inicijativa Evropske komisije ”novi evropski Bauhaus” danas ima za cilj da okupi različite aktere iz oblasti nauke, tehnologije, umetnosti, kulture i obrazovanja oko centralnih vrednosti – održivosti, estetike i inkluzivnosti.

Ovim vebinarom, kao i velikim brojem drugih aktivnosti, predavanja i kampanja koje će eTwinning zajednica organizovati tokom 2022. godine, želimo da vas podržimo u radu na projektima i pokrenemo razmišljanje i diskusiju o sledećim pitanjima:

  • Kako da iskoristimo ovaj tematski fokus da ponovo osmislimo, unapredimo i ulepšamo svoje radno okruženje i svoje projekte?
  • Kako bismo želeli da živimo zajedno nakon pandemije?
  • Kako treba da izgleda škola budućnosti?
  • Koje veštine želimo da naučimo kako bismo budućnost učinili ekološki održivom?
  • Kako možemo da postignemo da naše škole i zajednice budu lepše, zdravije, ekološki održive i inkluzivnije?

Vebinar će se održati 21. aprila 2022. godine od 16 do 17 časova. Namenjen je vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i ostalim zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama koji su zainteresovani za ovu temu, bez obzira na to da li već učestvjuju u eTwinning projektima ili još uvek nisu registrovani članovi mreže.

Za prijavljivanje je potrebno popuniti registracioni formular, koji će biti otvoren do 20. aprila u ponoć.

Link za pristup događaju poslaćemo na dan vebinara, 21. aprila, mejlom na adresu koju navedete u registracionom formularu.

Važna napomena: Molimo Vas da, ukoliko ste se prijavili a niste dobili mejl sa pristupnim linkom na dan održavanja vebinara, proverite Spam, Junk i Promotions foldere.

Za dodatne informacije možete se obratiti eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs.

Skip to content