Vebinar: „Evropska godina veština i tematski fokusi na EPALE mreži”

Fondacija Tempus i EPALE nacionalni tim za podršku 24. marta 2023. godine organizuju vebinar Evropska godina veština i tematski fokusi na EPALE mreži

Nakon perioda pandemije, u kome je oblast obrazovanja u celini prošla kroz veliku transformaciju, a prosvetni radnici bili primorani da se u najkraćem vremenskom okviru prilagode novim okolnostima, okruženju i načinima rada, sada je pravi momenat da se sagleda koje su se prakse i formati pokazali kao dobri, a koje kvalifikacije i veštine kao neophodne za budućnost obrazovanja. U evropskom kontekstu ovo postaje još važnije imajući u vidu kontinuirane migracije i jadan novi okvir u kome je podrška iz sektora obrazovanja neophodna na svim nivoima, a posebno u domenu obrazovanja odraslih. Iz tih razloga, Evropska komisija je 2023. godinu usvojila kao Evropsku godinu veština, kako bi podstakla inovacije i konkurentnost, kao i vrednovanje svih veština posebno u stvaranju radne snage koja će imati adekvatna znanja i kompetencije da doprinesi održivom razvoju i blagostanju kako na ličnom planu, tako i društva u celini.

Oslanjajući se na okvir Evropske godine veština, kroz tri glavna tematska fokusa EPALE mreža, kao najveća zajednica za obrazovanje odraslih u 2023. godini poziva svoje članove i sve aktere u oblasti obrazovanja na preuzimanje odgovornosti i inicijative kako bi se stvorili uslovi da svi odrasli uvide potencijale i iskoriste mogućnosti za profesionalni rast, razvoj i usavršavanje. Stoga, tri glavna fokusa oko kojih će oscilirati teme, sadržaji i aktivnosti na EPALE mreži su:

  1. Osnaži; 
  2. Uključi;
  3. Angažuj;

Tokom vebinara će biti predstavljena tri glavna tematska fokusa na EPALE mreži u ovoj godini, kao i povezanost aktivnosti na EPALE mreži sa inicijativama i planovima u Evropskoj godini veština. Uz tematske fokuse biće predstavljena i emisija „EPALE vesti“ kao novi format sadržaja na platformi, kao i novi ciklus u okviru inicijative „Priče iz EPALE zajednice“, ali i druge novine u unapređenja na platformi.

Vebinar će biti održan 24. marta 2023.godine u periodu od16 do 17 časova; Namenjen je eduakatorima, trenerima, mentorima, nastavnicima i predstavnicima škola i ustanova sa programima za formalno i neformalno obrazovanje odraslih, javno priznatim organizatorima obrazovanja odraslih, firmama i organizacijama civilnog društva koje razvijaju i sprovode obrazovne programe i usluge za odrasle, kao i svim ostalim praktičarima koji se bave obrazovanjem odraslih.  

Za vebinar se možete prijaviti popunjavanjem registracionog formulara koji će biti otvoren za prijave do 23. marta do 23:59 časova.  Link za pristup vebinaru ćemo poslati na dan vebinara, 24. marta, mejlom na adresu koju navedete u registracionom formularu. 

Važna napomena: Molimo Vas da, ukoliko ste se prijavili a niste dobili mejl sa pristupnim linkom na dan održavanja vebinara, proverite – Spam, JunkiPromotions foldere. 

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem mejl adrese: adult-education@tempus.ac.rs, ili na broj telefona +381 11 33 42 430, opcija 3.  

Skip to content