European School Education Platform – nova objedinjena platforma

Као што је најављено, eTwinning портал и портал School Education Gateway биће у мају 2022. године обједињени и доступни у оквиру јединствене платформе Европске комисије, European School Education Platform, чији ће садржаји имати нови, модеран и приступачан оквир. Циљ нове платформе је да се унапреди заједница и настави сарадња, као и да се допринесе професионалном развоју регистрованих чланова.

Нова платформа заснована је на Еразмус+ програму и принципима Европске комисије за изградњу зеленијег, инклузивнијег  и дигиталнијег образовања. Платформа ће промовисати и циљеве Европског образовног простора, а нарочото Акциони план за дигитално образовање, као и развијање кључних компетенција.

eTwinning  ће у оквиру нове платформе бити засебна целина,  а eTwinning централна служба за подршку припремила је одговоре на најчешћа питања у вези са новом платформом, на јавном делу eTwinning портала, где се налазе и одговори који се односе на конкретна питања о eTwinning-у у оквиру нове платформе.

Приступ новој обједињеној платформи, Eurpean School Education Platform, биће могућ тек када платформа буде покренута, а као што је такође најављено, за приступ ће бити потребан EU Login налог за који је објављено детаљно упутство на јавном делу eTwinning портала.

EU Login представља сервис Европске комисије, а налог се креира путем неколико једноставних корака, према наведеном упутству. Важно је да се при креирању EU Login налога наведе иста имејл адреса која је наведена на eTwinning порталу приликом регистрације, како би се подаци синхронизовали и како би приступ био омогућен истовремено и новој платформи, Eurpean School Education Platform, и eTwinning порталу.

eTwinning национални тим за подршку правовремено ће објавити вести о новој платформи.

Skip to content