Evropska nedelja mladih 2021. godine

Sa zadovoljstvom najavljujemo Evropsku nedelju mladih 2021! Tokom nedelje od 24. do 30. maja, širom Evrope biće održani razni uzbudljivi događaji i inspirativne sesije sa fokusom na temu „Naša budućnost u našim rukama“. Budućnost se stvara sada i vi imate moć da postavljate ciljeve i doprinosite inicijativama koje utiču na poboljšanja.

Štaviše, ove godine pokrenuti su i novi programi EU za mlade 2021-2027! Novi Erazmus+ i Evropska inicijativa za solidarnost vam pružaju priliku da se više angažujete u društvu, doprinesete zelenim ciljevima, suočite se sa budućim izazovima sa povećanim digitalnim veštinama i budete inkluzivniji i otvoreniji ka različitosti.

Želite da saznate više o novim mogućnostima finansiranja iz EU ili da iznesete svoje mišljenje o procesima koji su vam važni? Učestvujte u raznim događajima i diskusijama i podignite svoj glas za cilj vredan pažnje! 

Evropske nedelje mladih omogućavaju diskusiju o relevantnim temama za mlade, prikazuju mogućnosti EU u polju mladih i slave uspešne priče. To je vrhunac evropskih skupova za mlade i omladinski sektor u Evropi.

Glavni organizatori Evropske nedelje mladih su Nacionalne agencije za Erazmus+ program i Evropsku inicijativu za solidarnost i Eurodesk mreža. 2021. godine Nedelja će se pretežno odvijati na nacionalnom nivou.

Događaje možete prijaviti na glavnoj stranici Evropske nedelje mladih, a više o temama koje su zastupljene ove godine, pogledajte ovde.

Fondacija Tempus će povodom Evropske nedelje mladih 2021. godine, organizovati 2 vebinara:

Vebinar: Iz prve ruke – o volontiranju mladih u Evropi

Na vebinaru koji je namenjen svim mladim osobama, kao i njihovim roditeljima, nastavnicima i omladinskim radnicima, razgovaraćemo sa mladom volonterkom iz Niša koja je provela nepunih godinu dana na volontiranju u nevladinoj organizaciji u Francuskoj u okviru EU programa Evropska inicijativa za solidarnost. Prisutni će iz konkretnog primera i iz prve ruke saznati koji su uslovi, gde i kako se pretražuju prilike za volontiranje, kako se može prijaviti, kako izgleda volontersko iskustvo u inostranstvu i šta ono donosi mladima.

Vebinar se održava u okviru Evropske nedelje mladih, u sredu26. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular , do 25. maja u 15 časova.

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Vebinar, koji se organizuje u okviru Evropske nedelje mladih, namenjen je svim studentima, mladima i osobama koje rade sa mladima (omladinskim radnicima), koji su zainteresovani da saznaju više o prilikama za mobilnost mladih u Evropi i drugim korisnim aktuelnim informacijama na tu temu. Učesnici će se upoznati sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa novim Evropskim portalom za mlade.

Vebinar se održava u četvrtak27. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 26. maja u 15 časova.

Skip to content