Prijava za  za obuku: Motivisanje odraslih polaznika i prevencija osipanja odraslih iz obrazovnog sistema

Fondacija Tempus putem aktivnosti EPALE nacionalnog tima za podršku i nacionalnog centra Euroguidance mreže organizuje dvodnevnu obuku: Motivisanje odraslih polaznika i prevencija osipanja odraslih iz obrazovnog sistema“ koja će se održati u Beogradu, 24.03.2022. godine od 11 do 19 časova i 25.03.2022. godine od 9 do 17 časova. 

Obuka ima za cilj da kroz teorijski i praktičan rad upozna učesnike sa metodama i tehnikama koje mogu podstaći uključivanje odraslih polaznika u proces obrazovanja, kako bi se izbeglo osipanje, odnosno napuštanje obrazovanja i pospešilo zadržavanje odraslih polaznika u obukama i programima edukacije.

Obuka je namenjena nastavnicima u osnovnim i srednjim školama sa programima i obukama za obrazovanje odraslih, nastavnicima i stručnim saradnicima koji su članovi timova za karijerno vođenje i savetovanje, motivaciju i profesionalnu orijentaciju odraslih, kao i predstavnicima organizacija civilnog društva koje razvijaju i sprovode obrazovne programe i usluge za odrasle. Radni jezik konferencije je engleski i od svih učesnika će se očekivati poznavanje engleskog jezika na nivou B1. 

Obuku će voditi Ana Sigurdotir, Bjerg Birgisdotir i Sigrid Hulda Jounsdotir, autorke programa WATCH i karijerne savetnice sa Islanda, sa čijim radom je publika u Srbiji imala prilike da se upozna na prvoj obuci održanoj 2018. godine u Beogradu, takođe u okviru aktivnosti EPALE i Euroguidance centra Fondacije Tempus. Autorke su aktivno angažovane na pružanju podrške odraslima koji nemaju viziju o unapređenju sopstvenog života, putem karijernog vođenja i vršnjačkog savetovanja. Učestvovale su u nekoliko evropskih istraživačkih projekata usmerenih na razvoj metoda i pristupa za karijerno vođenje pojedinaca u riziku, uključujući kreiranje individualnih profila i pružanje podrške učenicima (PPS), „REZILIJENTNOST“ (Ključne veštine za obrazovanje i zapošljavanje), „RETAIN“ (Zadržavanje učenika u obrazovanju i obukama) i „Therapy2.0“ (Savetovanje i terapeutska interakcija s digitalnim urođenicima). 

Na Islandu su razvile program za pružanje podrške savetnicima u obrazovanju, koji je testiran u preko 70 ustanova na različitim nivoima obrazovanja. Sarađivale su i na evropskom projektu „SPIDERWEB“ (Program podrške razvoju na vebu), koji je finansiran iz Programa Leonardo da Vinči. Program „WATCH“ je jedan od rezultata tog projekta i testiran je na Islandu, u Irskoj i Slovačkoj. Na obuci koja će se održati 24. i 25. marta 2022. godine biće predstavljen i prevod priručnika WATCH programa na srpski jezik, a svi učesnici će dobiti besplatan primerak priručnika na srpskom jeziku. 

Učešće na obuci je besplatno. Za učesnike iz Srbije, koji ne žive u Beogradu, a kojima je prethodno prihvaćena prijava, biće obezbeđen smeštaj tokom trajanja obuke i refundirani putni troškovi u skladu sa procedurama Fondacije Tempus, o čemu će biti detaljno obavešteni.

Broj učesnika događaja je ograničen na 30, a prilikom odobravanja prijava vodiće se računa o iskazanoj motivaciji, poznavanju engleskog jezika, raznovrsnosti ciljne grupe odraslih polaznika sa kojima organizacija radi, zastupljenosti učesnika iz različitih tipova organizacija, te o ravnomernoj regionalnoj zastupljenosti, kao i o vremenu prijavljivanja. 

Zainteresovani mogu da se prijave putem registracionog formulara, a prijavljivanje je otvoreno do nedelje, 13.03.2022. godine do 23:59

Sve dodatne informacije moguće je dobiti upitom na imejl adresu: adult-education@tempus.ac.rs ili pozivom na broj telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Skip to content