Poziv za podnošenje prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta za školsku 2021/2022. godinu

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku Vas, sa zadovoljstvom, poziva da se prijavite za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2021/2022. godinu.

Rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta za školsku 2021/2022. godinu je 31. maj 2022. godine, do 23:59 časova.

Oznaka kvaliteta je priznanje učesnicima eTwinning portala za izuzetan nivo učestvovanja na eTwinning projektima. Oznake kvaliteta predstavljaju javno priznanje i podsticaj školama i učenicima. Pored toga, oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje eTwinning evropske oznake kvaliteta, koja omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade.

Svaki učesnik eTwinning portala može da se prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta putem svog eTwinning live dela. Polje „Prijavite se za oznaku kvaliteta“ nalazi se na kartici Projekti, pored svakog projekta u kome nastavnik učestvuje.

Od školske 2021/2022. godine, jedan učesnik portala može da prijavi najviše četiri svoja projekta za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta.

Osnovni preduslovi koje prijave moraju da ispune kako bi ušle u proces evaluacije za dodelu nacionalne oznake kvaliteta su:

  • projekat mora da ima očigledan zajednički cilj, kao i zajednički plan aktivnosti;
  • projekat je završen ili je u završnoj fazi;
  • nastavnik koji podnosi prijavu je aktivno učestvovao u projektnim aktivnostima, što je detaljno obrazloženo u podnetoj prijavi;
  • saradnja partnera i rezultati/ishodi projekta su vidljivi i
  • nastavnik koji podnosi prijavu je vodio računa o bezbednosti na internetu i poštovanju autorskih prava.

Detaljno uputstvo za podnošenje prijava, kao i detaljno predstavljeni kriterijumi za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta, nalaze se u delu sajta posvećenom eTwinning oznakama kvaliteta.

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning portala koji žele da podnesu prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku u narednom periodu organizuje sledeće aktivnosti:

  • Vebinar na temu „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta 2021/2022. godine – osnovne informacije i rok“, čiji je cilj upoznavanje sa koracima za prijavu za nacionalne oznake kvaliteta, osnovnim informacijama i rokovima za školsku 2021/2022. godinu. Ciljna grupa su svi zainteresovani nastavnici registrovani na eTwinning portalu. Na vebinaru će biti predstavljeno šta su oznake kvaliteta, koji su uslovi za prijavu, koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a deo vebinara biće posvećen pitanjima i odgovorima.

Vebinar će se održati 28. aprila, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje za vebinar traje do 27. aprila 2022. godine, do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara. Link i instrukcije za pristup vebinaru biće poslati mejlom prijavljenim učesnicima na dan vebinara, 28. aprila.

  • Jednonedeljna obuka na internetu „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (NQL) 2021/22 godine“ održaće se od 9. do 13. maja 2022. godine. Prijavljivanje za obuku traje do 4. maja, do 23.59 časova, popunjavanjem registracionog formulara. Cilj obuke je detaljno predstavljanje eTwinning nacionalnih oznaka kvaliteta i upoznavanje sa kriterijumima za njihovu dodelu.
  • Serija interaktivnih onlajn sesija za postavljanje pitanja o eTwinning nacionalnim oznakama kvaliteta održaće se od 23. do 27. maja 2022. godine, svakog dana od 10 do 11 časova. U toku ovih onlajn sesija, učesnici će imati priliku da postave konkretna pitanja i dobiju praktične savete za unapređenje svojih prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta. Ovim sesijama zainteresovani učesnici moći će da se priključe  u navedno vreme, od 10 do 11 časova, putem ovog linka.

Za sva dodatna pitanja i podršku obratite se eTwinning nacionalnom timu za podršku – imejlom na etwinning@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 7.

Skip to content