Позив за акредитоване eTwinning семинаре

Након испитивања интересовања за eTwinning семинаре, Фондација Темпус током пролећа 2019. године организује бесплатне акредитоване eTwinning семинаре у Сремској Митровици, Краљеву, Смедеревској Паланци и Зајечару.

Семинар ,,Ка квалитетним еТwinning пројектима у циљу унапређења коришћења ИКТ-а у настави” је акредитован  за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021 годину, под редним бројем 461 у каталогу програма сталног стручног усавршавања, и носи 8 бодова стручног усавршавања. Циљ програма је унапређење квалитета постојећих eTwinning пројеката у циљу бољег коришћења ИКТ-а у настави, као и јачање дигиталних и језичких компетенција наставника/васпитача и ученика. Семинар је намењен наставницима који имају искуства са еТwinning порталом. Циљна група су учитељи, наставници и стручни сарадници у основним и средњим школама, као и васпитачи у предшколским установама. Учесници семинара морају бити регистровани и активни чланови еТwinning портала. Семинар ће се одржати 22фебруара 2019. године у Сремској Митровици, у просторијама ОШ „Свети Сава”, са почетком у 9 часова.

Нацрт агенде можете погледати овде.  Пријављивање за семинар је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 18. фебруар до 23:59 часова.

Семинар  ће се одржати i 29. марта 2019. у Краљеву, у просторијама ОШ „Вук Караџић“, са почетком у 9 часова. Нацрт агенде можете погледати овде. Пријављивање за семинар је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 20. март 2019. године до 23:59 часова.

 

Семинар ,,еТwinning за почетнике – први кораци” је акредитован за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021 годину, под редним бројем 439 у каталогу програма сталног стручног усавршавања, и носи 8 бодова стручног усавршавања. Циљ програма је подизање нивоа дигиталних компетенција наставника и васпитача, унапређење квалитета наставе у школама и предшколским установама кроз коришћење ИКТ алата у раду са децом/ученицима, као и унапређење међупредметних компетенција код ученика. Семинар је намењен наставницима који немају пуно искуства са еТwinning порталом. Учесници ће бити оспособљени да користе еТwinning портал и алате који се на њему налазе. Циљна група су учитељи и наставници у основним и средњим школама, као и васпитачи у предшколским установама.

Семинар ,,еТwinning за почетнике – први кораци” ће се одржати 15. марта 2019. у Смедеревској Паланци, у просторијама ОШ „Олга Милошевић”, са почетком у 9 часова. Нацрт агенде можете погледати овде. Пријављивање за семинар је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 6. март 2019. године до 23:59 часова.

Семинар ,,еТwinning за почетнике – први кораци” у Зајечару ће се одржати 19априла 2019. године  у Техничкој школи са почетком у 9 часова. Нацрт агенде можете погледати овде. Пријављивање за семинар је могуће искључиво путем регистрационог формулара. Рок за пријаву је 3. април до 23:59 часова.

 

Због ограниченог броја места, приликом одабира учесника водиће се рачуна о равномерној заступљености представника различитих школа и предшколских установа.

О статусу ваше пријаве бићете обавештени након истека рока за пријаву.

Напомена: потребно је да на семинар понесете свој лаптоп, нетбук, таблет или други уређај сa којим можете приступити свом еТwinning профилу током семинара. За семинар се не плаћа котизација, али учесници сами покривају трошкове пута. Догађај ће бити фотографисан у сврху обавештавања јавности о догађају.