Poziv za prijavu na događaj „Inclusive Mobility“ u Stokholmu

У сарадњи Еразмус+ националних агенција из Шведске и Данске организује се активност међународне сарадње (Training and Cooperation Activity – TCA), под називом Inclusive Mobility.

Догађај ће бити одржан 7. и 8. априла 2022. године у Стокхолму (Шведска).

У складу са Стратегијом инклузије и разноликости Еразмус+ програма, конференција се фокусира на то како идентификовати и допрети до људи са смањеним могућностима и из подзаступљених група у сектору високог образовања. Конференција има за циљ да подржи релевантне актере који раде на инклузивној мобилности, а кроз омогућавање ширег приступа међународној мобилности. Програм догађаја укључује комбинацију презентација, радионица и размене најбољих пракси међу учесницима. На догађају ће бити речи и о другим темама, попут услова за издавање виза и ЕСПБ кредита.

Учешћем на догађају, полазници ће:

  • Развити већу свест и стећи знање о томе како подржати инклузију у мобилностима у сектору високог образовања. Поред тога, циљ је и опремити учеснике алатима који се могу користити у својој установи.
  • Имати могућност да размисле о својим потребама у смислу развоја структура унутрашње и спољашње сарадње и повезивања са циљним групама.

Очекивани резултат догађаја јесте стицање знања и алата који се могу користити за упознавање студентске популације и циљних група, као и за досезање и повећање броја особа са смањеним могућностима и из подзаступљених група које учествују у Еразмус+ мобилности.

Основни предуслов за учешће на догађају јесте да је учесник запослен на високошколској установи у Србији и да ради у областима инклузије, интернационализације, међународне мобилности, подршке приступању, те ширењу учешћа у мобилностима, каријерног вођења и саветовања, као и управљања установом.

Приликом одабира учесника догађаја, предност ће управо имати представници високошколских установа који раде у наведеним областима. Додатну предност међу горе наведеним профилима учесника имају кандидати који до сада нису учествовали у TCA активностима.

С обзиром да је радни језик догађаја енглески, од учесника се очекује да говоре енглески језик и активно учествују у догађају.

Ажурирано: Број могућих учесника из Србије је  ограничен. Заинтересовани за учешће на догађају се могу пријавити искључиво путем SALTO вебсајта до недеље, 20. фебруара 2022. године. 

Закаснеле пријаве неће бити узете у разматрање.

О статусу пријаве биће обавештени само кандидати који испуњавају наведене услове и који су ушли у ужи избор на основу целокупне пријаве.

Упутство за пријаву

Најпре на вебсајту salto-et.net кликните дугме “Log in”  у горњем десном углу и креирајте налог користећи опцију “Create Account” или се улогујте уколико већ имате креиран налог. Приликом креирања налога потребно је да наведете Ваш сектор, у овом случају HE (Higher Education).

Затим на профилу догађаја “Inclusive Mobility” кликните дугме “Apply” у доњем десном углу и попуните регистрациони формулар који ће се потом отворити.

*Пријаву попуните пажљиво одговарајући на сва тражена поља на енглеском језику. У случају било каквих техничких проблема приликом регистрације или пријаве, можете нам писати на tcas@tempus.ac.rs.

Skip to content