TCA – “Career guidance and counselling for students from vulnerable groups”

Део Еразмус+ програма у ком Србија учествује јесу и TCA (Transnational Cooperation Activities) активности  намењене појединцима запосленим и активним у сектору формалног образовања и омладинском сектору. Ове међународне активности (семинари, обуке, конференције, истраживања) служе успостављању контаката и партнерстава за нове пројекте, али и размени добрих пракси и развоју компетенција запослених у васпитно-образовном раду, неформалном образовању и омладинском раду. Више информација о начину учешћа, пријави и избору учесника, прочитајте овде.

У наставку текста прочитајте о новом онлајн TCA догађају за коју је пријава тренутно отворена, а који овог пута организује Фондација Темпус.

Career guidance and counselling for students from vulnerable groups (online)

Oвa активност намењена је запосленима у основним и средњим школа, установама у области образовања одраслих  који спроводе активности каријерног вођења и саветовања. Циљ је да током овог догађаја учесници стекну боље разумевање специфичних потреба ученика када су у процесу каријерног вођења и саветовања као и да се упознају са иновативним методама и техникама у овој области.

Aктивност ће се одржати онлајн, на енглеском језику и трајаће од 19. до 21. маја 2021. године. Више информација и прелиминарни програм догађаја доступан је на SALTO платформи на страници догађаја.

Пријаву је потребно је попунити на енглеском језику најкасније до 19. априла 2021. године.  Молимо Вас да приликом пријаве имате у виду да ће Вам требати времена да креирате налог уколико први пут користите  SALTO платформу. У случају великог броја пријава, селекција ће се обавити у складу са подацима из пријавног формулара (досадашње професионлано искуство, очекивања од догађаја) и критеријумом разноврсности институција.

Уколико сте заинтересовани и добро познајете енглески језик, за учешће се можете пријавити на SALTO платформи на страници догађаја.

 

Упутство за SALTO платформу:

Чим приступите страници догађаја, појавиће се прозор у коме треба навести државу и сектор (у овом случају Србија и или School education или VET или Adult education) након чега се прикаже страница догађаја. Са десне стране налази се простор за логовање, кликом на дугме Register now започињете процес прављења налога и уносите корисничко име, шифру, и личне податке. Након отварања налога, на страници догађај у одељку Partners and participants, кликом на Apply приступа се регистрационом формулару у ком се од кандидата тражи да укратко опишу своје досадашње професионално искуство и очекивања од учешћа у овом догађају.

 

Skip to content