TCA – “Career guidance and counselling for students from vulnerable groups”

Deo Erazmus+ programa u kom Srbija učestvuje jesu i TCA (Transnational Cooperation Activities) aktivnosti  namenjene pojedincima zaposlenim i aktivnim u sektoru formalnog obrazovanja i omladinskom sektoru. Ove međunarodne aktivnosti (seminari, obuke, konferencije, istraživanja) služe uspostavljanju kontakata i partnerstava za nove projekte, ali i razmeni dobrih praksi i razvoju kompetencija zaposlenih u vaspitno-obrazovnom radu, neformalnom obrazovanju i omladinskom radu. Više informacija o načinu učešća, prijavi i izboru učesnika, pročitajte ovde.

U nastavku teksta pročitajte o novom onlajn TCA događaju za koju je prijava trenutno otvorena, a koji ovog puta organizuje Fondacija Tempus.

Career guidance and counselling for students from vulnerable groups (online)

Ova aktivnost namenjena je zaposlenima u osnovnim i srednjim škola, ustanovama u oblasti obrazovanja odraslih  koji sprovode aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja. Cilj je da tokom ovog događaja učesnici steknu bolje razumevanje specifičnih potreba učenika kada su u procesu karijernog vođenja i savetovanja kao i da se upoznaju sa inovativnim metodama i tehnikama u ovoj oblasti.

Aktivnost će se održati onlajn, na engleskom jeziku i trajaće od 19. do 21. maja 2021. godine. Više informacija i preliminarni program događaja dostupan je na SALTO platformi na stranici događaja.

Prijavu je potrebno je popuniti na engleskom jeziku najkasnije do 19. aprila 2021. godine.  Molimo Vas da prilikom prijave imate u vidu da će Vam trebati vremena da kreirate nalog ukoliko prvi put koristite  SALTO platformu. U slučaju velikog broja prijava, selekcija će se obaviti u skladu sa podacima iz prijavnog formulara (dosadašnje profesionlano iskustvo, očekivanja od događaja) i kriterijumom raznovrsnosti institucija.

Ukoliko ste zainteresovani i dobro poznajete engleski jezik, za učešće se možete prijaviti na SALTO platformi na stranici događaja.

 

Uputstvo za SALTO platformu:

Čim pristupite stranici događaja, pojaviće se prozor u kome treba navesti državu i sektor (u ovom slučaju Srbija i ili School education ili VET ili Adult education) nakon čega se prikaže stranica događaja. Sa desne strane nalazi se prostor za logovanje, klikom na dugme Register now započinjete proces pravljenja naloga i unosite korisničko ime, šifru, i lične podatke. Nakon otvaranja naloga, na stranici događaj u odeljku Partners and participants, klikom na Apply pristupa se registracionom formularu u kom se od kandidata traži da ukratko opišu svoje dosadašnje profesionalno iskustvo i očekivanja od učešća u ovom događaju.

 

Skip to content