eTwinning

Шта је eTwinning

eTwinning је интернет портал који повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе са циљем да им омогући да заједнички осмишљавају и спроводе пројекте, размењују идеје и примере добре праксе, повезују ученике и обогаћују наставу. еТwinning портал промовише сарадњу школа у Европи и шире путем употребе информационо-комуникационих технологија, пружајући при томе помоћ, подршку и готове алате. Коришћење портала је бесплатно и безбедно.

eTwinning

Коме је намењен

Намењен је искључиво запосленима у предшколским установама, основним и средњим школама. Учитељи, наставници, васпитачи, библиотекари, педагози, психолози, професори у Србији могу се регистровати на eTwinning порталу и придружити се заједници еТвинера.

Како користити портал

На почетној страни портала налази се поље „региструј се“, а кликом на њега отвара се табела у коју наставник или васпитач уписује своје основне податке. Када је предрегистрација завршена, на адресу е-поште стиже порука која у себи садржи линк на који је потребно кликнути како би се регистрација завршила и како би новорегистровани еТвинер дефинисао корисничко име и шифру. Након тога сваки еТвинер се може пријавити и добити приступ својој радној површини где се налази неколико картица, преко којих се могу тражити колеге или прегледати ранији пројекти. Радна површина је лични ”простор” на платформи сваког еТвинера и добро је редовно је ажурирати.
Да бисте започели eTwinning пројекат, треба да у својој листи контаката имате колеге са којима желите да сарађујете кроз пројекат. Поред радне површине ту је Twinspace који садржи готове ИКТ алате за лакшу комуникацију и постављање и размену разних материјала.

Запажени eTwinning пројекти, које Национални тим за подршку номинује, могу бити награђени националном и европском eTwinning ознаком квалитета.

Сарадња и повезивање

eTwinning може да буде прилика за професионални развој и напредовање. Путем портала се може остварити сарадња са колегама из Европе и шире. eTwinning портал обезбеђује окружење погодно за размену идеја, искустава и савета, могућност укључивања у разне тематске групе и форуме, као и прилике да се обукама преко интернета и вебинарима развијају и наставничке и ученичке ИКТ вештине.

Поступак за валидацију регистрације запослених у школама и предшколским установама

У циљу осигурања безбедности свих корисника портала, након обављене регистрације на интернет порталу eTwinning, неопходно је да запослени у школи/предшколској установи, у року од три радна дана од регистрације, пошаље потврду о свом запослењу/ангажовању у школи/предшколској установи, на адресу Фондације Темпус или на имејл адресу: etwinning@tempus.ac.rs. Потребно је да потврда има потпис директора и печат школе/предшколске установе и да буде у једној од две понуђене форме која може да се преузме у наставку.

Потврда о активном радном односу у васпитно-образовној установи
Потврда о ангажовању васпитно-образовној установи

Ако учесник која се региструје на портал не пошаље потврду из које се види да је запослен/a у васпитно-образовној установи, његов/њен пројекат не може бити одобрен.
Уколико запослени у школи/предшколској установи није у могућности да пошаље потврду у дефинисаном року, потребно је да контактира Национални тим за подршку у року од три радна дана од регистрације на портал eTwinning.

Молимо будуће еТвинере да се упознају са правилима понашања:

eTwinning правила понашања

 

Срећан eTwinning!

 

 

 

 

 

 

 

 

Последње модификовано: септембар 9, 2016Публикације: