Отворени позиви

Еразмус+ програм

Тренутно су отворени конкурси за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм.

Конкурси су јавни, објављују се на сајтовима оних високошколских институција у Србији које учествују у програму (имају потписане Еразмус+ уговоре са партнерским институцијама у Европи) и намењени су искључиво студентима и запосленима на датој институцији.

Тренутно је на Универзитету у Новом Саду отворено више конкурса за стипендиране размене студената и за мобилност наставног и административног особља овог универзитета које ће се реализовати на неком од универзитета из земаља Европске уније.
Конкурсе можете погледати на страници Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Нишу је тренутно отворено неколико конкурса за мобилност студената и наставног и административног особља овог универзитета.
Конкурси се налазе на страници Универзитета у Нишу.

На Универзитету у Крагујевцу тренутно је отворено више позива за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм за студенте и наставно и административно особље.
Конкурс погледајте на страници Универзитета у Крагујевцу.

Универзитет у Београду развио је онлајн платформу MobiON преко које се студенти и запослени на овом универзитету могу информисати о доступним конкурсима кроз Еразмус+ програм и пријавити се на њих, те на овој платформи можете проверити тренутно отворене позиве.

У наредном периоду се очекује још мноштво конкурса за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм који ће се објављивати на горепоменутим страницама, те позивамо све заинтересоване да на њима редовно прате све информације.

Такође, за конкретна питања и недоумице везане за конкурсе у оквиру Еразмус+ програма, треба се обратити Канцеларији за међународну сарадњу матичног универзитета. За сва општа питања везана за Еразмус+ и Еразмус Мундус програме и стипендије, Фондација Темпус – Еразмус+ канцеларија у Србији Вам стоји на располагању.

Уколико желите да проверите да ли Ваша високошколска институција учествује у програму и да ли тренутно има отворене конкурсе за Еразмус+ мобилности, саветујемо Вам да се обратите Канцеларији за међународну сарадњу Вашег универзитета или више школе.

 

Мреже за размену у оквиру Еразмус Мундус програма

Конкурси за школску 2016/2017. годину кроз EUROWEB+GREEN-TECH-WBERAWEB и SUNBEAM мреже за размену су затворени.

Расписивање нових конкурса очекује се крајем 2016. године, и то за школску 2017/2018. годину.

 

 

Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Тренутно су затворени конкурси за Еразмус Мундус заједничке мастер програме.

Наредно расписивање конкурса очекује се најесен, и то за мастер студије које ће отпочети школске 2017/2018. године.

Списак одобрених Еразмус Мундус заједничких мастер програма за школску 2016/2017. годину можете погледати на сајту Извршне агенције:

листа Еразмус Мундус заједничких мастер програма

 

Еразмус Мундус заједнички докторски програми

Тренутно су затворени конкурси за Еразмус Мундус заједничке докторске програме.

Наредно расписивање конкурса очекује се најесен, и то за докторске студије које ће отпочети школске 2017/2018. године.

Списак одобрених Еразмус Мундус заједничких докторских програма за школску 2016/2017. годину можете погледати на сајту Извршне агенције:

листа Еразмус Мундус заједничких докторских програма

 

 

Последње модификовано: јул 29, 2016