Отворени позиви

Еразмус+ програм – размене студената и мобилност наставног и административног особља

Конкурси за мобилност у оквиру Еразмус+ програма су јавни, објављују се на сајтовима оних високошколских институција у Србији које учествују у програму (имају потписане Еразмус+ уговоре са партнерским институцијама у иностранству) и намењени су искључиво студентима и запосленима на датој институцији.

Уколико желите да проверите да ли Ваша високошколска институција учествује у програму и да ли тренутно има отворене конкурсе за Еразмус+ мобилности, саветујемо Вам да се обратите Канцеларији за међународну сарадњу Вашег универзитета, академије струковних студија или високе школе.

Универзитет у Београду објављује и спроводи све конкурсе за Еразмус+ размене и мобилности путем онлајн платформе MobiON. Преко ове платформе се студенти и запослени на овом универзитету могу информисати о тренутно отвореним конкурсима кроз Еразмус+ програм и пријавити се на њих.
Тренутно је на Универзитету у Новом Саду отворено више конкурса за стипендиране размене студената и за мобилност наставног и административног особља овог универзитета које ће се реализовати на неком од универзитета у иностранству. Конкурсе можете погледати на страници Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Нишу је тренутно отворено више конкурса за мобилност студената и наставног и административног особља овог универзитета. Конкурси се налазе на страници Универзитета у Нишу.

На Универзитету у Крагујевцу тренутно је отворено више позива за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм за студенте и наставно и административно особље. Конкурсе погледајте на страници Универзитета у Крагујевцу.

Адресе интернет страница свих државних и приватних високошколских установа из Републике Србије које учествују у Еразмус+ пројектима мобилности у високом образовању, на којима се објављују конкурси за Еразмус+ стипендиране размене студената и мобилност особља, доступне су на страницама 40-41 брошуре Стипендије.

У наредном периоду се очекује још мноштво конкурса за ову врсту мобилности кроз Еразмус+ програм који ће се објављивати на горепоменутим страницама, те позивамо све заинтересоване да на њима редовно прате све информације.

Такође, за конкретна питања и недоумице у вези са конкурсима у оквиру Еразмус+ програма, треба се обратити Канцеларији за међународну сарадњу матичног универзитета. За сва општа питања везана за Еразмус+ стипендиране размене и мобилности, стоји Вам на располагању Информативни центар Фондације Темпус.

 

Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Ажурирање листе доступних заједничких мастер програма очекује се на јесен 2020. године, у периоду од септембра до октобра, када ће бити објављени нови рокови за пријаве и подношење документације. Као и сваке године, очекује се делимична промена листе доступних програма у односу на претходни конкурсни рок, тако што ће мањи број старих програма уступити место одговарајућем броју нових, док ће већина програма из претходног рока остати доступна и у наредном.

Потребно је имати у виду да сваки заједнички мастер програм има сопствени рок за подношење документације, који је неопходно проверити на сајту самог програма.
Списак Еразмус Мундус заједничких мастер програма доступних за аплицирање у претходном конкурсном року, за упис у академску 2020/2021. годину, можете погледати на сајту Извршне агенције, и исти садржи линкове ка појединачним мастер програмима: листа Еразмус Мундус заједничких мастер програма.

За конкретна питања и недоумице у вези са конкурсима за појединачне Еразмус Мундус заједничке мастер програме, потребно је обратити се контакт особи наведеној на сајту датог програма. За сва општа питања у вези са овим програмима, стоји Вам на располагању Информативни центар Фондације Темпус.

Последње модификовано: March 9, 2020Публикације: