Отворени позиви

Еразмус+ програм – кредитна мобилност

Тренутно су отворени конкурси за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм.

Конкурси су јавни, објављују се на сајтовима оних високошколских институција у Србији које учествују у програму (имају потписане Еразмус+ уговоре са партнерским институцијама у Европи) и намењени су искључиво студентима и запосленима на датој институцији.

Тренутно је на Универзитету у Новом Саду отворено више конкурса за стипендиране размене студената и за мобилност наставног и административног особља овог универзитета које ће се реализовати на неком од универзитета из земаља Европске уније. Конкурсе можете погледати на страници Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Нишу је тренутно отворено неколико конкурса за мобилност студената и наставног и административног особља овог универзитета. Конкурси се налазе на страници Универзитета у Нишу.

На Универзитету у Крагујевцу тренутно је отворено више позива за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм за студенте и наставно и административно особље. Конкурс погледајте на страници Универзитета у Крагујевцу.

Универзитет у Београду развио је онлајн платформу MobiON преко које се студенти и запослени на овом универзитету могу информисати о доступним конкурсима кроз Еразмус+ програм и пријавити се на њих, те на овој платформи можете проверити тренутно отворене позиве.

У наредном периоду се очекује још мноштво конкурса за кредитну мобилност кроз Еразмус+ програм који ће се објављивати на горепоменутим страницама, те позивамо све заинтересоване да на њима редовно прате све информације.

Такође, за конкретна питања и недоумице везане за конкурсе у оквиру Еразмус+ програма, треба се обратити Канцеларији за међународну сарадњу матичног универзитета. За сва општа питања везана за Еразмус+ и Еразмус Мундус програме и стипендије, Фондација Темпус Вам стоји на располагању.

Уколико желите да проверите да ли Ваша високошколска институција учествује у програму и да ли тренутно има отворене конкурсе за Еразмус+ мобилности, саветујемо Вам да се обратите Канцеларији за међународну сарадњу Вашег универзитета или више школе.

Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Заједнички мастер програми започели су отварање конкурса за све који желе да заврше целокупне мастер студије на неком од универзитета из земаља Европске уније и да за то добију пуну стипендију.

Списак одобрених Еразмус Мундус заједничких мастер програма за школску 2019/2020. годину можете погледати на сајту Извршне агенције: листа Еразмус Мундус заједничких мастер програма

 

 

 

 

 

 

Последње модификовано: новембар 16, 2018Публикације: